неділя, 16 грудня 2012 20:10

США натякнули нашій владі, що треба "попуститись" - експерт

США натякнули нашій владі, що треба "попуститись" - експерт
Фото: tvi.ua

Скасування візи першому заступнику генпрокурора Ренату Кузьміну – це насправді попереджувальний сигнал з боку США.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав журналіст Сергій Кузін.

Зокрема, Кузін прокоментував спробу Кузьміна проводити на території США слідчі дії у справі вбивства у 1996 році політика та бізнесмена Євгена Щербаня.

"Генеральна прокуратура знаходиться у "глухому куті", в який сама себе загнала. Якщо враховувати моменти, що відбувались, то мене б цікавило, куди ділася власність Щербаня? Що зробила Генпрокуратура, щоб відстежити, куди пішли ці всі потоки після його смерті?" – сказав журналіст.

На його думку, скасування візи до США Кузьміну є попереджувальним сигналом не лише для заступника генпрокурора, але й для самого очільника ГПУ Пшонки та інших людей з оточення президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США назвали лист Кузьміна до Обами ганьбою української дипломатії

"Ці люди зрозуміли, що їхні повноваження настільки великі, що дозволяють їм робити абсолютно все. Зі сторони Америки – це знак, що треба "попуститися", тому що планка перевищена", - наголосив Кузін.

Нагадаємо, в понеділок перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін звернувся з листом до президента США Барака Обами з проханням розглянути той факт, що посольство Сполучених Штатів в Україні анулювало його п'ятирічну візу.

Разом з тим, речник Держдепу Вікторія Нуланд пояснила, що віза була анульована відповідно до Закону про імміграцію та натуралізацію, який встановлює критерії, на основі яких видаються візи. Рішення щодо видачі віз приймаються на індивідуальній основі, завірила вона, і "чорного списку" українських високопосадовців, яким заборонений в'їзд в США з політичних міркувань, у Державного департаменту немає.

Зараз ви читаєте новину «США натякнули нашій владі, що треба "попуститись" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути