Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2012 09:44

У США запевнили, що в них немає жодного "чорного списку" українських високопосадовців

У США запевнили, що в них немає жодного "чорного списку" українських високопосадовців
Фото: thelondoneveningpost.com

Під час щоденного брифінгу Державного департаменту США, речник Держдепу Вікторія Нуланд прокоментувала питання анулювання п'ятирічної візи до США першому заступнику генерального прокурора України Ренату Кузьміну.

Вона підтвердила, що віза була анульована, що не є тим самим, що відмова у видачі візі. Також вона зауважила, що Державний департамент не коментує індивідуальні випадки видачі чи відмови у візі, але оскільки Кузьмін перший підняв це питання публічно, в уряді США зробили виняток. За її словами, віза була анульована відповідно до Закону про імміграцію та натуралізацію, який встановлює критерії, на основі яких видаються візи. Рішення щодо видачі віз приймаються на індивідуальній основі, завірила вона, і "чорного списку" українських високопосадовців, яким заборонений в'їзд в США з політичних міркувань, в Державного департаменту немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз жорстко розкритикував українську владу

Нуланд заперечила, що таким чином США намагається вплинути на українське керівництво, та заявила, що вони для цього використовують інші важелі:

"Наші зусилля стосовно уряду України до сьогодні полягали у використанні дипломатичного процесу, аби закликати їх змінити політичний курс, припинити політичні переслідування, звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко та краще захищати репутацію України як демократичної країни. Це політика, якої ми дотримуємося в даний момент. Звичайно, ці заходи, про які ви говорите (візові обмеження – ред.), можливі, але ми не є на цьому етапі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі натякають, що можуть не визнати вибори в Україні

Нагадаємо, в понеділок перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін звернувся з листом до президента США Барака Обами з проханням розглянути тої факт, що посольство Сполучених Штатів в Україні анулювало його п'ятирічну візу.

Зараз ви читаєте новину «У США запевнили, що в них немає жодного "чорного списку" українських високопосадовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути