Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2022 05:13

Спецтема: Війна Росії проти України

США хочуть відібрати у Росії право вето на Радбезі ООН

США хочуть відібрати у Росії право вето на Радбезі ООН
У Росії хочуть забрати право вето. Фото: Українська правда

Сполучені штати планують обговорити з партнерами реформу Ради безпеки ООН, зокрема правила виголошення вето, яке РФ часто використовує на свою користь.

Військова агресія Росії проти України викликала гнів та обурення у багатьох країнах світу і потягла за собою виключення РФ з деяких міжнародних організацій, повідомила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд на брифінгу під час 77-ої сесії Генеральної Асамблеї.

США виступають за реформу Ради Безпеки, оскільки нинішня ситуація в Україні демонструє, що деякі країни не збираються дотримуватися Статуту ООН, а лише користуються вигідними для себе положеннями, здійснюючи при цьому злочини проти міжнародного порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

"Рада Безпеки також повинна краще відображати глобальну реальність і враховувати географічне представництво. Ми не повинні підтримувати застарілий статус-кво. Натомість ми маємо виявити гнучкість для компромісу в ім'я відповідальності", – сказала Томас-Грінфілд.

РФ порушила національний суверенітет і територіальну цілісність України, порушила права людини й розв'язала відкриту війну, чим "завдала удару по самій основі Статуту ООН", наголосила вона.

Україна вимагала від Заходу позбавити ворога членства у Раді Безпеки ООН, але поки що цього не сталося.

Заради порятунку тисяч життів українців і росіян РФ має єдиний правильний шлях – "здатися і відійти", заявив постійний представник України Сергій Кислиця.

Він сказав, що українці будуть боротися з окупантами до тих пір, поки не будуть розбиті всі російські солдати, які зайшли в Україну вбивати її народ.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть відібрати у Росії право вето на Радбезі ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути