неділя, 09 січня 2022 05:07

США хочуть обговорити з Росією розміщення ракет у Європі

США хочуть обговорити з Росією розміщення ракет у Європі
У двосторонніх переговорах у Женеві візьмуть участь держсекретар Венді Шерман на чолі делегації США та заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков, як головний представник росіян. Фото: Reuters

США на переговорах із Росією хочуть запропонувати обговорити розміщення ракет і масштаби військових навчань в Європі.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела, ознайомлені з цими планами.

"Білий дім намагається перевірити, чи серйозно Москва налаштована покласти край кризі в Україні за допомогою дипломатії, чи висуває нездійсненні вимоги як тактику затримки чи привід для нового вторгнення", - йдеться у повідомленні.

Джерела повідомляють, що в Женеві американська делегація дивитиметься, чи наголошуватимуть їхні російські колеги на вимогах Кремля, таких як надання гарантій нерозширення НАТО на схід, чи зосередяться на сферах, де можливі переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім готує нові санкції проти Росії

У двосторонніх переговори в Женеві, які відбудуться 10 січня, візьме участь держсекретар Венді Шерман на чолі делегації США та заступник міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим, як головний представник росіян.

Після переговорів в Женеві відбудуться спеціальне засідання Ради НАТО-Росія в Брюсселі в середу та сесія Організації з безпеки і співробітництва в Європі у Відні у четвер.

"Наш намір полягає в тому, щоб вести відкритий, щирий і серйозний діалог щодо європейської безпеки з росіянами", – сказав в інтерв'ю посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер.

20 грудня міністерство закордонних справ Росії опублікувало пропозиції до НАТО щодо так званих "гарантій безпеки". В опублікованих росіянами проектах пропозицій до США і НАТО є пропозиція до Альянсу взяти на себе зобов'язання виключити подальше розширення. Зокрема, відмовитись від вступу України. Також Москва пропонує НАТО відмовитись від будь-якої військової співпраці з Україною, країнами Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії. Також пропонується, щоб НАТО взяло на себе зобов'язання не розгортати ракети в районах, звідки вони можуть вражати територію Росії.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть обговорити з Росією розміщення ракет у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути