Ексклюзиви
пʼятниця, 15 січня 2021 23:41

Спрогнозували, коли голосуватимуть за скорочення депутатів

Спрогнозували, коли голосуватимуть за скорочення депутатів
Фото: УНІАН

Законопроєкт щодо скорочення кількості народних депутатів має потрапити на голосування в сесійну залу ВР на останньому пленарному тижні січня — до початку наступної сесії парламенту.

"В сесійну залу він(законопроєкт №1017 - ред.) має потрапити на останньому пленарному тижні в січні. Тому що вимога Конституції — це те, що законопроєкт має бути схвалений на наступній черговій сесії. Саме ця наступна чергова сесія в розумінні Конституції — це січень цього року", - пояснила заступник голови Комітету ВР з питань правової політики Ольга Совгиря (фракція "Слуга народу") в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський готується до другого терміну

Чи назбирається необхідні 300 голосів для ухвалення законопроєкту в цілому стане відомо після проведення консультацій з усіма депутатськими фракціями і групами.

Як повідомлялося, Комітет ВР з питань правової політики рекомендував парламенту ухвалити в цілому як закон законопроєкт №1017 "Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)".

16 грудня 2019 року Конституційний суд визнав конституційним законопроєкт №1017, який передбачає зменшення кількості народних депутатів з 450 до 300, а також запроваджує пропорційну виборчу систему.

Зараз ви читаєте новину «Спрогнозували, коли голосуватимуть за скорочення депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути