четвер, 20 вересня 2018 13:18

Справу Кернеса просять перенести до іншого суду

Справу Кернеса просять перенести до іншого суду
Справу мера Харкова Геннадія Кернеса хочуть перенсти до іншого суду. Фото: Vgorode

Адвокат міського голови Харкова Геннадія Кернеса просить направити до іншого суду апеляційну скаргу прокуратури на закриття справи.

Про це повідомляє Апеляційний суд Полтавської області.

"Слухання кримінального провадження щодо Кернеса Геннадія Адольфовича та його охоронців Блинника Віталія Дмитровича та Сміцького Євгена, яке було призначено на 21 вересня 2018-го, зняте з розгляду".

На розгляді Верховного суду перебуває клопотання захисника Олександра Гунченка про направлення кримінального провадження до іншого апеляційного суду. Його розглянуть 24 вересня.

На думку адвоката, Апеляційний суд Полтавської області не уповноважений слухати апеляційну скаргу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес проігнорував черговий суд

"Ми не говоримо, куди необхідно переводити справу, ми говоримо про те, що підсудність була визначена неправильно. Вищий спеціалізований суд, який був згодом ліквідований, неправильно обрав першу інстанцію - Київський райсуд Полтави, але тоді це рішення не підлягало оскарженню. Ми реалізували процесуальну можливість звернутися до Верховного Суду".

Кернеса та його охоронців звинувачували у викраденні та катуванні активістів Євромайдану. 10 серпня Київський райсуд Полтави закрив справу. Суд розцінив неявку прокурорів на дебати як відмову від звинувачення. Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Київського районного суду Полтави про закриття справи Кернеса.

Зараз ви читаєте новину «Справу Кернеса просять перенести до іншого суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути