вівторок, 22 січня 2019 10:14

Справи Майдану: Луценко розповів про результати

Справи Майдану: Луценко розповів про результати
Слідство має докази причетності Януковича, Захарченка, Якименка до вбивств на Майдані. Фото: pershyj.com

Cлідчі зібрали документи та завершили дії щодо осіб, які віддавали накази стріляти у людей під час Революції гідності в лютому 2014 року.

Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю Дмитрові Гордону.

"100 вбитих, 1500 поранених - це величезна кількість учасників суду. Середня ланка втекла в Мосва. Вища ланка, яка віддавала злочинні накази - там же. Але ми це зробимо. Ми вже закінчили всі необхідні дії для того, щоб висунути підозри тим, хто дав злочинні накази розстрілювати людей.

Слідство і незалежна експертиза підтвердили, що накази і дії Януковича, Захарченка, Якименка і низки інших діячів правоохоронного блоку стоять у прямому причинно-наслідковому зв'язку зі смертями і пораненнями на Майдані.

Ми до секунди зібрали всі документи, хоча 90 відсотків документів були знищені. Тікаючи, злочинці знищили документи, сервери, розпиляли автомати, знищили гільзотеку. І тим не менше, по крупицях ми змогли зібрати документи. У нас є відео кожної секунди, кожної точки Майдану, які зробила одна розумна смілива дівчина. Тепер ми можемо мати 3D-картину того, що відбувалося з будь-якого ракурсу в цей момент на Майдані. Озброєні цими доказами, ми пред'являтимемо підозри Януковичу, Захарченку, Якименку та їхнім підлеглим у злочинних наказах, спрямованих на знищення мирних демонстрантів", - заявив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іноді було відчуття, що ми "качали" мертві тіла" - медики Майдану про події Революції гідності

21 листопада 2013-го в Україні розпочалася Революція гідності. 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули понад 100 осіб, більш як тисяча дістали поранення, сотні заарештували та піддали тортурам.

Генпрокуратура оголосила в розшук 102 особи у справі про вбивства учасників Революції гідності взимку 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Справи Майдану: Луценко розповів про результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути