пʼятниця, 04 вересня 2020 09:49

Справа вагнерівців: журналіста Бутусова кличуть у прокуратуру

Справа вагнерівців: журналіста Бутусова кличуть у прокуратуру
Це величезний крок уперед, каже журналіст. Фото: "Радіо Свобода"

Головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова викликали в Офіс генерального прокурора на допит. Про це журналіст повідомив у Facebook.

"Мене викликали на допит у справі про спецоперацію із затримання 28 "вагнерівців"- у справі, якої офіційно не існує! Ну що ж, це величезний крок уперед - адже спочатку влада заявила, що ніякої операції щодо "вагнерівців" не було, коментувати нічого, але нарешті здоровий глузд взяв гору", - написав Бутусов.

Допит має відбутися 9 вересня об 11 ранку.

"Справу про зраду в Офісі президента вдалося зрушити з мертвої точки. Тепер все, що я писав, буде процесуально закріплено. І якщо Генпрокуратура і СБУ не проведуть слідство, значить, хтось із прокурорів буде змушений взяти на себе відповідальність за приховування витоку інформації", - зауважив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді заговорили про державну зраду і ТСК у справі вагнерівців

За даними Бутусова, президент Володимир Зеленський, керівник Офісу президента Андрій Єрмак і начальник комітету з розвідки Руслан Демченко знали, що спецоперація із захоплення "вагнерівців" проводиться спільно зі спецслужбами США, повідомляє Цензор.НЕТ

"І тим не менше, було прийнято рішення не псувати відносини з Росією, не псувати відносини з представником Путіна Дмитром Козаком", - заявив журналіст.

"Кримінальна справа ця отримає свою правову оцінку так само, як колись отримає свою правову оцінку Іловайськ. Таємні переговори з РФ і поступки РФ під час війни - за таке треба нести відповідальність. А тим більше, якщо є підозри у зраді і роботі на російські спецслужби деяких вищих керівників, які приймають рішення в ОП", - сказав Бутусов.

14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків Вагнера, яких затримали 29 липня.

Юрій Бутусов повідомив із посиланням на власні джерела, що ГУР Міноборони, СБУ та департамент з військових злочинів Офісу генпрокурора проводили спецоперацію з розшуку та затримання бойовиків.

За версією журналіста, зрив спецоперації міг статися через витік інформації з Офісу президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що інформація про зрив операції через зрадника в ОП - "дезінформаційна атака".

Зараз ви читаєте новину «Справа вагнерівців: журналіста Бутусова кличуть у прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути