четвер, 17 травня 2012 14:58

Справа Тимошенко хоч і важлива для ЄС, але ключової ролі не грає - депутат Бундестагу

Справа Тимошенко хоч і важлива для ЄС, але ключової ролі не грає - депутат Бундестагу
Карл Георг Вельман не вважає справу Тимошенко єдиною проблемою України. Фото: forum.inosmi.ru

Проблема Юлії Тимошенко дуже важлива для Євросоюзу, але вона не є вирішальною в українсько-європейських стосунках.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив депутат від ХДС / ХСС, член комитету по міжнародних справах Бундестагу (Німеччина) Карл Георг Вельман.

"Україна належить до Європи з історичної, і з культурної точки зору. Але українська політика за останні 5 років, на мій погляд, була дуже хаотичною. І тому дуже багато представників Німеччини заявляють про те, що працювати з Україною досить складно", - зазначив він.

Вельман зазначив, що раніше українські політики, коли приїжджали, заявляли про те, що ми повинні спочатку стати членами Євросоюзу, а потім, можливо, вирішити всі внутрішні проблеми. "Але так це не працює, тому що спочатку необхідно вирішити всі внутрішні проблеми, і тільки потім можна вже буде говорити про членство в ЄС", - додав він.

У той же час, за словами депутата Бундестагу, уряд Миколи Азарова є першим урядом, який заявив, що поступово Україна повинна вирішувати власні проблеми, а потім вже думати про поетапний вступ до Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Тимошенко навідають ще кілька іноземних посадовців

Вельман додав, що на сьогоднішній день справа Тимошенко є заголовком в більшості європейських ЗМІ, але вона не є вирішальною для українсько-європейських відносин. "Люди думають, що така симпатична, гарненька жінка,а її мучать страшні люди, олігархи і т. д. Але однозначно, важливіше політика Азарова, то що він пропонує в плані взаємодії з Євросоюзом, ніж випадок Тимошенко. Він, звичайно, дуже важливий, але політика уряду є визначальною", - запевнив депутат Бундестагу.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чому ж тоді Німеччина зараз одна з тих, хто найбільш критикує Україну і владу, Вельман зазначив: "Дійсно, Німеччина дуже сильно критикує Україну, але вона є не єдиною країною. З іншого боку, було б дуже важливо для України іти за тимми пропозиціям, які були висловлені нашою країною та іншими партнерами, та спробувати використовувати цей момент для вирішення проблем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземним лідерам дуже хочеться вирішити свої проблеми за рахунок України - "регіонал"

"Тимошенко дійсно зіграє свою роль, перебуваючи у в'язниці. Але в той же час, дуже важливо інтегрувати всі ці пропозиції, які були зроблені і зробити їх реальними, - додав він. - Для України найбільше завдає шкоди репутації та іміджу той факт, що вона залишається тут у в'язниці. Було б краще, якби влада все ж пустила її на лікування за кордон".

За словами німецького депутата, проблема Тимошенко є далеко не єдиною, тому що головна проблема полягає в тому, щоб привести країну у відповідність з тими європейськими стандартами і вимогами, які існують в Євросоюзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ангела Меркель запевнила колег у парламенті, що українці і білоруси страждають від репресій

"Це тривалий і досить болючий процес, який проходили багато країн. І це зрозуміло, тому що країну, яка відповідала старим радянським традиціям необхідно змінити настільки, щоб вона могла відповідати новим стандартам, які існують у Євросоюзі", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Справа Тимошенко хоч і важлива для ЄС, але ключової ролі не грає - депутат Бундестагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути