вівторок, 30 березня 2021 16:01

Справа Стерненка пішла в апеляцію

Справа Стерненка пішла в апеляцію
Стерненко перебуває в СІЗО з 23 лютого. Фото: @ssternenko

До Одеського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням громадського активіста Сергія Стерненка. Про це повідомили в суді.

"29 березня до Одеського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням Сергія Стерненка та Руслана Демчука з апеляційними скаргами обвинуваченого, його захисника та з апеляційною скаргою заступника керівника Одеської обласної прокуратури на вирок Приморського районного суду міста Одеси від 23 лютого 2021 року стосовно Сергія Стерненка та Руслана Демчука", - йдеться в повідомленні.

Склад колегії суддів - Альбіна Кадегроб, Руслан Котелевський і Вадим Прібилов.

Голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що Котелевського 2008-го звинувачували в отримані $3 тис. хабаря.

"Тоді його відсторонили та арештували все майно. Він виніс 200 судових рішень російською мовою, що є прямим порушення закону.

Вадим Прибілов скасував конфіскацію в дохід держави 60 тисяч доларів. А ще повернув на посаду підозрюваного в отриманні хабаря податківця.

Альбіна Кадегроб ухвалила щонайменше 93 рішення російською. Задекларувала купівлю авто вартістю 148 тисяч гривень, хоча ринкова вартість авто в кілька разів вища", - написав Шабунін у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У партії Зеленського хочуть знайти "підбурювачів" протесту під ОП

23 лютого Сергія Стерненка засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією половини майна. Рішення виніс Приморський райсуд міста Одеси.

Після вироку люди тричі масово виходили на протест під Офіс президента та біля держдачі в Кончі-Заспі, де мешкає президент Володимир Зеленський.

20 березня громадськість прийшла під Офіс президента на акцію "Не чуєш? Побачиш". Вимагали відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Під час акції розмалювали фасад, запалювали фаєри, вибили скло у дверях, запускали феєрверки.

Зараз ви читаєте новину «Справа Стерненка пішла в апеляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути