Ексклюзиви
пʼятниця, 26 червня 2020 11:04

Справа Стерненка. Під судом шеренги поліції, прийшли нардепи (онлайн)
4

Фото: @HromadskeUA

Сьогодні Київський апеляційний суд розглядає апеляцію сторони захисту щодо застосування до громадського діяча Сергія Стерненка запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Біля входу до суду стоять шеренги поліції. Правоохоронці перевіряють речі.

Засідання суду показують на екрані, який на будівлі установи. На подвір'ї - прихильники активіста.

"У нас буде низка клопотань, і від того, чи задовольнять ці клопотання, залежатиме, скільки триватиме процес. Можливо з'являться відводи, що теж не виключено. Судове засідання може тривати до вечора. Не думаю, що воно триватиме кілька днів, як минулого разу.

Політичний тиск по моїй справі чинив президент, генеральний прокурор, міністр внутрішніх справ і ще дуже велика кількість народних депутатів. Але як би не завершилось сьогоднішнє судове засідання, впевнений, що на глобальну перспективу у них нічого не вийде. Справа розвалиться в суді, там є суперечливі одна одній експертизи. Будемо також добиватися справедливості в Європейському суді з прав людини", - сказав Стерненко в ефірі Hromadske.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аваков з Венедіктовою мріють про таку собі Росію. Зеленський вдає, що цього не знає" - Супрун

На суд приїхала народний депутат від "Європейської солідарності", доброволець-медик Яна Зінкевич.

"Тоді визначили місце домашнього арешту - військову частину, що взагалі неприпустимо. Це було завчасно зроблено для того, щоб Сергій порушив умови, щоб його можна було взяти під утримання в СІЗО. Дуже складно буде сьогодні досягти того, щоб пом'якшили міру запобіжного заходу. Але маємо боротися", - сказала парламентарка і додала, що до суду також має приїхати нардеп Микола Величкович.

15 червня Шевченківський районний суд міста Києва відправив Сергія Стерненка під цілодобовий домашній арешт на 2 місяці. Громадському діячу інкримінують незаконне носіння холодної зброї та умисне вбивство. 24 травня 2018-го Сергій із дівчиною повертався додому. Неподалік будинку в Одесі на нього напали двоє чоловіків. Це був третій замах за 4 місяці - били битою, стріляли, різали ножем. У сутичці Стерненко смертельно поранив нападника.

Зараз ви читаєте новину «Справа Стерненка. Під судом шеренги поліції, прийшли нардепи (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути