пʼятниця, 26 березня 2021 19:48

Справа ПВК: Шевченко розповів, чому купував військові товари в Росії

Справа ПВК: Шевченко розповів, чому купував військові товари в Росії
Євген Шевченко пояснив, навіщо купував військові товари у Росії. Фото:facebook/ Євген Шевченко

Підозрюваний у справі в організації приватної військової компанії "агент НАБУ" Євген Шевченко розповів, чому купував військові товари з Російської Федерації. Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

Раніше СБУ вручила підозру, та згодом опублікувала докази щодо контрабанди та купівлі військових товарів з РФ, зокрема клістронів - прилади, які є елементом системи наведення.

"Клістрони неможливо придбати офіційно, тому що Україна не може купляти товари військового призначення у РФ. Але потреба в цих клістронах є, тому що це обладнання, без якого українські зенітно-ракетні комплекси не можуть функціонувати", - пояснив Шевченко.

Він вважає, що підозра, яку вручила СБУ є несправедливою.

"І вони звинувачують мене в тому, що я, ризикуючи і виконуючи таку вкрай важку і небезпечну роботу, допомагав зберігати в робочому стані наші системи ПВО. Я думав, що мене за це нагородять колись. А насправді я отримав від держави звинувачення у скоєнні злочинів", - додав Шевченко.

Окрім цього, підозрюваний назвав своє першоджерело щодо спецоперації із затримання бойовиків ПВК "Вагнера". За його словами, це людина з правоохоронної системи України.

"Я знаю людину, яка займає по сьогоднішній день керівну посаду в правоохоронній системі України, це найвищий керівний рівень. І так сталось, що я дізнався від нього цю інформацію, і я її опублікував. Але він не робив по сьогоднішній день жодних офіційних заяв з цього приводу і попросив мене не розповідати про нього безпосередньо", - розповів Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Агент НАБУ" Шевченко прокоментував свою причетність до створення ПВК

24 березня СБУ затримала екснардепа Семенченка та "агента НАБУ" Шевченка. Їх підозрюють у створенні незаконного збройного формування - "приватної військової компанії". Підозрювані нібито є організаторами схеми із незаконного ввезення до України з Росії військових запчастин, які оборонним держпідприємствам продавали за завищеними цінами.

Зараз ви читаєте новину «Справа ПВК: Шевченко розповів, чому купував військові товари в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути