понеділок, 28 вересня 2020 22:14

Справа Насірова: допитали ще одного свідка

Справа Насірова: допитали ще одного свідка
Судді задовольнили клопотання одного з обвинувачених про повернення мобільного телефону. Фото: delo.ua

Вищий антикорупційний суд допитав ще одного свідка сторони обвинувачення у справі ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова та керівника департаменту ДФС Володимира Новікова.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"На засіданні, яке відбулось 28 вересня 2020 року, продовжився допит свідків у справі та допитано зокрема 1 свідка, заявленого стороною обвинувачення", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судовий розгляд справи Шеремета відклали

Як зазначається, судді також розглянули та задовольнили клопотання одного з обвинувачених про повернення мобільного телефону, який було вилученого у нього в ході обшуків.

Наступне засідання у справі призначили на 9:00 5 жовтня 2020 року.

Колишній голова ДФС Роман Насіров та керівник департаменту Володимир Новіков обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Крім того, ексголові ДФС інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

Сторона обвинувачення вважає, що колишній голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України 8-го скликання, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Це спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до державного бюджету у сумі понад 2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Справа Насірова: допитали ще одного свідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути