четвер, 25 березня 2021 14:32

Справа мільярдних розтрат в Приватбанку: колишній чиновниці пропонували виїхати на Кіпр

Справа мільярдних розтрат в Приватбанку: колишній чиновниці пропонували виїхати на Кіпр
ПриватБанк націоналізували у 2016 році. Фото: @privatbank

Вищий антикорупційний суд визначив 2,744 млн грн застави колишній начальниці департаменту підтримки міжбанківських операцій казначейства Приватбанку Надії Конопкіній.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють жінку у причетності до розтрати 8,2 млрд грн.

"Обрати підозрюваній Надії Конопкіній запобіжний захід у вигляді застави", – цитує суддю Віру Михайленко "Слово і діло".

"На засіданні були цікаві листування, як колишнє керівництво Приватбанку пропонувало Конопкіній варіанти виїзду з України: "Мы їй пропонували на вибір: Братислава чи Кіпр з посвідкою на проживання".

Виплачували колишнім посадовцям Привату й "зарплатню", проте за що саме - невідомо. Прокурор зачитував листування в одній з груп в месенджері, учасником якої були й Конопкіна зі Шмальченко: "Зарплата". На що всі інші писали: "Спасибі!" Такі виплати були в 2017-2019 роках, принаймні, про це свідчать переписки. Одна така уточнювала і суму виплат: "Зарплата, 500 Конопкіній". Але не уточнювалася валюта", - пише у Telegram журналіст Олег Навіков.

На підозрювану поклали низку обов'язків, зокрема, утримуватися від спілкування із підозрюваними ексголовою правління ПБ Олександром Дубілетом, його ексзаступницею Людмилою Шмальченко, здати закордонні паспорти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бєня дзвонить і кричить, що виведе своїх із фракції". Як Зеленський співіснує з олігархами

23 лютого детективи НАБУ разом із САП повідомили Олександру Дубілету та ще 2 колишнім високопосадовцям установи про підозру в розтраті понад 136 млн грн.

За версією слідства, підозрювані за день до визнання банку банкрутом за неправдивими документами виплатили цю суму страховій компанії, що пов'язана з бенефіціарами фінустанови.

Днем раніше колишнього першого заступника голови правління банку Володимира Яценка затримали в аеропорту "Бориспіль". Він планував покинути Україну на приватному літаку в напрямку Відня.

Зараз ви читаєте новину «Справа мільярдних розтрат в Приватбанку: колишній чиновниці пропонували виїхати на Кіпр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути