Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2011 12:26

Справа Колеснікова - результат непрофесіоналізму МВС - Москаль

Справа Колеснікова - результат непрофесіоналізму МВС - Москаль

Нардеп Генадій Москаль називає справу проти віце-прем'єра Бориса Колеснікова результатом непрофесійногості МВС.

"Коли прийшла заява пана Пенчука (колишній власник ТРЦ "Білий лебідь" Борис Пенчук-ред.) про замах, там згадувалося п'ять прізвищ, і Колесніков у тому списку був останнім. Людей грамотних в УБОЗ не було. Був один перший заступник Хащевий. Я його покликав і кажу: "На мій погляд, є хороша справа. Збери людей грамотних, не з центрального апарату, і почнемо". Першим у списку Пенчука згадувався такий собі "Міша Косой", - розповів Москаль

За його словами, нинішнього віце-прем'єра не можна було арештовувати.

"У МВС є пулегільзотека, де з усіх нерозкритих злочинів є гільзи, кулі та інше, що може ідентифікувати конкретну зброю. Я подзвонив керівнику центральної лабораторії. Питаю: "Був обстріл Пенчука?". "Був". "З чого?". "З пістолета ТТ". "Десь приймався ще цей пістолет?". "Так, у такому, такому, такому епізоді - загалом їх сім", - зауважив нардеп.

"Я наказав: "Поки ми не знайдемо, хто стріляв у Пенчука, нікого не чіпати, не проводити ніяких оперативних заходів". Ми вийшли на групу колишніх і діючих працівників міліції, які на замовлення робили вибухи в Донецьку, стріляли в людей. Почалася оперативна розробка цієї групи, мені особисто доповідали... Ніхто і намірів не мав арештовувати пана Колесникова чи інших фігурантів до вияснення, за що стріляли в Пенчука"

Водночас, як розповів депутат, справу Пенчука у нього перехопили.

"Хотіли прославитись, до Дня незалежності отримати генеральські погони", - зауважив екс-заступник міністра

На запитання, чи був склад злочину у діях колишніх віце-прем'єра, Москаль відповів так.

"На той час не прослідковувався ні один з тих п'яти осіб, вказаних в зверненні Пенчука. Був склад злочину в тої групи колишніх працівників міліції. Ця справа виросла би в бандитизм або створення злочинної організації. Але до цієї групи ми не добралися, вона жива-здорова",-підкреслив депутат.

"Коли затримали Колесникова, Луценко був за кордоном, я був на місці. Прибігла прес-служба і каже: "Треба терміново дати інтерв'ю, затримали Колесникова". Я ще сказав: "Нахрен він нам?" Колеснікову шили вимагання. Є неписане правило – з одним епізодом ніхто в суд не йде. Це знають всі професійні працівники міліції. Прокоментувати затримання Колеснікова я мусив, бо лишився на господарстві у МВС. Але більше до цього відношення не мав", - резюмував Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Справа Колеснікова - результат непрофесіоналізму МВС - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути