Ексклюзиви
субота, 04 серпня 2012 15:46

"Список Симоненка – торгаші під брендом КПУ" - Леонід Грач

"Список Симоненка  –  торгаші під брендом КПУ" - Леонід Грач
Леонід Грач прокоментував передвиборчий список КПУ. Фото: mignews.com.ua

КПУ оприлюднили список кандидатів у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. За повідомленнями громадянської організації "ОПОРА", затвердження кандидатів від КПУ на парламентських виборах відбулось за закритими дверима, без представників преси.

- Симоненко - це торгаш, який торгує голосами людей та голосами своїх депутатів, - каже про список комуністів колишній член фракції КПУ Леонід Грач, 63 роки. — Покупці - влада та олігархи. Зараз їхній господар – донецький капітал, який знаменитий своєю криміналізацією. Нема сумніву - теперішня КПУ побудована на чисто комерційній основі.

Як ви оцінюєте першу десятку списку КПУ?

- Список Симоненка – торгаші під брендом КПУ. Дивіться. Адам Мартинюк більше року прикормлював свій округ на Волині. Але після "мовного" закону він побоявся йти на мажоритарний округ – пішов по списку (№ 8 - ред ). Він побоявся земляків-волиняків. Далі - Євген Мармазов є представник російського капіталу (№ 10, 2002–2006 рр. – радник ВАТ " Енергетичний стандарт "Україна", яка контролюється московським бізнесменом Костянтином Григоришиним - "Gazeta.ua") . Або візьмемо Ігора Калєтніка (№ 7, Голова Державної митної служби України - ред.), який є фактично головним тіньовим гаманцем цього режиму. Йому все пробачають, бо він крутить тіньовими мільярдами, які йдуть на потреби виборчої компанії і КПУ, і ПР. Ви ж не думаєте, що КПУ піариться на гроші партійних активістів? Все це тіньові гроші, які виведені з економіки через хабарі, накладені на український бізнес. А по суті на народ, бо бізнесмени включають в ціну товару всі ці витрати.

Чому КПУ критикує владу?

- В цьому й небезпека. "Симоненківці" небезпечні, бо вони обслуговують режим, але під прикриттям КПУ. Тому вони гірші за ПР. Щодо "регіоналів" нема ніяких сумнівів, всім зрозуміло, що це олігархічний проект. Ви подивіться критику Симоненка – суцільні загальні фрази, якісь міфічні олігархи, які розікрали Україну. Але вони ж самі обслуговують інтереси олігархів. Самі купляють собі нерухомість. Наприклад, та ж Катерина Самойлик (балотується по мажоритарному округу), мати ялтинського прокурора, накупувала собі на Херсонщині нерухомості і розказує про буржуазію. Але ж не кожен херсонській бізнесмен має такий вплив, щоб син був прокурором в Ялті, не кожен має її статки.

Як тоді пояснити зростання рейтингу КПУ?

- Рейтинг зростає завдяки Південно-Східній Україні. "Регіони" ведуть комуністів, щоб заповнити втрати на Сході та Півдні. Це для того, щоб цей рейтинг, який відходить від "регіоналів" не підібрали інші сили. Рейтинг перетікає від ПР до КПУ, як від правої руки до лівої. "Симоненківці" втягнуті в систему цієї влади і є з нею одним цілим. Відмінність в тому, що "регіонали" контролюють комуністів, а не навпаки. Вони, наприклад, можуть скрити всі корупційні схеми так, що комуністи виявляться крайніми. Це дозволяє владі тримати КПУ та Симоненка за причинне місце.

Хто ще підіграє владі?

- Симоненко, Королевська та Кличко – це явні чи приховані сателіти ПР. Їх завдання – не пустити ні ліву, ні праву опозицію. Це симулятори, які цілком безпечні для теперішньої влади. Королевську підсили Шевченком – і це їй допоможе, але це все провладні проекти, піар технології. Проблема лише в тому, що владні технології ведуть нас до лівійського чи сербо-хорватського політичного сценарію в підсумку.

Чи можемо ми побачити іншу ліву політичну силу в Україні?

- Я думаю, що поза всяким сумнівом ліва ідея потрібна для України. Я маю на увазі не назву, а принципи та суть. Ці вибори для лівого руху нічого не означатимуть. Для цієї КПУ це остання п'ятирічка. Особисто я йду по мажоритарному округу. Повірте, мені воно вже не треба, я за свій вік наобирався. Але я думаю, що в майбутньому підуть нові процеси кристалізації політичних структур. Моя задача – допомогти і взяти участь у створенні нової лівої сили, яка б дійсно було ліва і голосувала у ВР згідно задекларованих принципів, а не за гроші.

Зараз ви читаєте новину «"Список Симоненка – торгаші під брендом КПУ" - Леонід Грач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути