четвер, 18 серпня 2011 14:58

Соратник Саддама Хусейна хоче, щоб його швидше стратили

Соратник Саддама Хусейна хоче, щоб його швидше стратили

Колишній віце-прем'єр Іраку за Саддама Хусейна Тарік Азіз, засуджений судом до страти, попросив чинного іракського прем'єр-міністра Нурі аль-Малікі прискорити виконання смертного вироку. Як повідомляє в четвер, 18 серпня, Agence France-Presse з посиланням на адвоката колишнього чиновника, відповідне бажання Азіз висловив у зв'язку з погіршенням самопочуття.

За словами адвоката Баді Арефа (Badie Aref), Азіза добре годують у в'язниці, однак літня людина страждає від діабету, підвищеного артеріального тиску, виразки шлунка, а також проблем з серцем і простатою. У січні 2010 року Тарік Азіз переніс інсульт і втратив здатність говорити. Раніше з проханнями звільнити Азіза з в'язниці неодноразово зверталися родичі колишнього віце-прем'єра.

Вірний соратник Хусейна, Тарік Азіз, християнин за віросповіданням, був засуджений до смертної кари в жовтні 2010 року за звинуваченням в умисних вбивствах і злочинах проти людяності. З проханням про помилування Азіза виступив Ватикан, Європейський Союз і ряд західних держав. Президент Іраку Джалал Талабані заявив, що не стане підписувати наказ про страту.

У квітні 2011 року суд виправдав Таріка Азіза у справі про вбивство в 1994 році одного з політичних опонентів Хусейна. Всього починаючи з березня 2009 року Азізу винесли чотири обвинувальних вироки, один з яких - смертний.

Колишній іракський диктатор Саддам Хусейн був повішений у 2006 році.

Зараз ви читаєте новину «Соратник Саддама Хусейна хоче, щоб його швидше стратили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути