понеділок, 15 серпня 2011 13:31

Серія терактів в Іраку: загинули понад 40 людей
8

Фото: Фото: Reuters

В Іраку сталися чотири терористичні акти, жертвами яких стали понад 40 осіб. Так, в центрі міста Ель-Кут, розташованому в 150 кілометрах від Багдада, практично одночасно - приблизно о 08:00 (04:00 за київським часом) - вибухнули придорожня бомба і начинений вибухівкою автомобіль. В результаті інциденту загинули 34 людини, 64 були поранені.

Придорожня бомба, розміщена на міській площі, здетонувала трохи раніше, ніж вибухівка у машині. Автомобіль злетів у повітря, коли на місце події прибули правоохоронці.

"У лікарні продовжують надходити поранені, але ситуація знаходиться під контролем", - заявив заступник міністра охорони здоров'я Іраку Хаміс аль-Саад.

У провінції Діял в місті Хан Бані Саад, який знаходиться в 30 кілометрах на північний схід від столиці Іраку, терорист-смертник підірвав автомобіль поряд з муніципальним будівлею. 8 людей загинули, 14 отримали поранення.

Після інциденту органи місцевого самоврядування Баакуби - найбільшого міста Діял - розпорядилися евакуювати будівлю уряду провінції, яке, за їхніми даними, також може піддатися нападу терористів.

Двоє інших смертників приблизно в цей же час вчинили напад на іракську в'язницю в Тікріті - рідному місті Саддама Хусейна - і намагалися звільнити бойовиків терористичного угруповання "Аль-Каїда". В результаті нападу загинули троє поліцейських, більше десяти осіб отримали поранення.

Один з терористів привів у дію вибуховий пристрій маючи намір вбити офіцера антитерористичного підрозділу. Іншого бойовика застрелила охорона. У в'язниці Тікріта відбувають покарання більше ста членів "Аль-Каїди".

Протягом липня в результаті нападів було вбито 259 іракців.

Зараз ви читаєте новину «Серія терактів в Іраку: загинули понад 40 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути