четвер, 28 березня 2024 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц зробив заяву про переговори між Україною та РФ

Шольц зробив заяву про переговори між Україною та РФ
Канцлер ФРН також нагадав, що велися переговори і про безпеку на Запорізькій атомній електростанції та обмін полоненими. Фото: eastnews.ua

Низка країн, включно з Україною, на рівні радників з безпеки обговорюють, у якій формі зараз може бути досягнута мирна домовленість з країною-агресоркою Росією.

Посередницькі ініціативи для припинення війни в Україні були завжди, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє Märkische Allgemeine Zeitung.

"Одразу після початку війни Росія та Україна провели прямі переговори. Тоді вони провалилися, тому що РФ використовувала їх лише як привід для одночасного перекидання своїх військ на схід для великого наступу. Потім стало відомо про масові вбивства в Бучі та Ірпені - неймовірні злочини російських збройних сил у сфері прав людини проти цивільного населення", - пояснив німецький канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США бурхливо відреагували на ідею Макрона відправити війська в Україну

Він наголосив, що масові вбивства українців на Київщині позбавили переговори з Росією будь-якої основи.

"Через деякий час успішно обговорили зернову угоду. На жаль, російський диктатор Володимир Путін у якийсь момент знову скасував її", - додав Шольц.

Канцлер ФРН також нагадав, що велися переговори і про безпеку на Запорізькій атомній електростанції та обмін полоненими.

"Наразі низка країн, включно з Україною, обговорюють на рівні радників з безпеки, в якій формі може бути досягнута мирна домовленість. Але дозвольте мені прояснити одну річ: мир можливий у будь-який час. Путін просто повинен припинити свою варварську кампанію і вивести свої війська", - підкреслив політик.

Президент Франції Еммануель Макрон розпочав 26 березня триденний візит у Бразилію. Політик намагатиметься переконати лідера країни Луїса Інасіо Лулу да Сілву стати на бік України у питанні протистояння з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Шольц зробив заяву про переговори між Україною та РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути