четвер, 20 жовтня 2022 14:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц розказав, скільки бійців ЗСУ підготує Німеччина

Шольц розказав, скільки бійців ЗСУ підготує Німеччина
Німеччина стане одним із центрів навчання українських військових у рамках місії ЄС. Фото: eastnews.ua

Німеччина планує навчити до 5 тис. військовослужбовців Збройних сил України до весни 2023 року.

Україна і надалі успішно оборонятиметься від російських загарбників, а ФРН підтримуватиме її доти, доки це буде необхідно, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц 20 жовтня під час виступу в Бундестагу, передає DW.

"Одним із двох головних місць підготовки воїнів ЗСУ стане Німеччина. Там планують до весни наступного року навчити повну українську бригаду військовослужбовців", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін і тут помилився": Шольц заявив про невдалий шантаж з боку РФ

Канцлер нагадав про прийняте 17 жовтня рішення міністрів закордонних справ країн ЄС про спільну місію з навчання приблизно 15 тис. українських солдатів.

Німецькі ЗМІ із посиланням на внутрішні документи ЄС повідомляли, що блок планує створити два оперативних штаби: у Німеччині та Польщі. Там проходитимуть тренування українських військових.

З початку повномасштабної війни в Україні майже всі країни НАТО та Євросоюзу, зокрема Норвегія, Данія, Швеція, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словаччина, Чехія і Велика Британія, так чи інакше приєдналися до програм із допомоги у підготовці українських воїнів.

Велика Британія відіграє одну з найактивніших ролей. Попри тривалий опір німецької сторони у питанні постачання озброєння, про приєднання до ініціативи з навчання після нещодавнього візиту в Київ заявила і міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

Зараз ви читаєте новину «Шольц розказав, скільки бійців ЗСУ підготує Німеччина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути