пʼятниця, 07 жовтня 2022 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони назвали країни НАТО та ЄС, які навчатимуть бійців ЗСУ

У Міноборони назвали країни НАТО та ЄС, які навчатимуть бійців ЗСУ
Практично всі країни НАТО та ЄС приєдналися до навчальних програм з підготовки бійців ЗСУ. Фото: t.me/ministry_of_defense_ua

З початку повномасштабної війни в Україні майже всі країни НАТО та Євросоюзу, зокрема Норвегія, Данія, Швеція, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словаччина, Чехія і Велика Британія, так чи інакше приєдналися до програм із допомоги у підготовці українських воїнів.

Заяву про залучення західних союзників до ініціатив, які передбачають обмін досвідом, зробив глава Міністерства оборони Олексій Резніков під час онлайн-конференції "Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни", передає сайт урядового порталу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії розпочалася підготовка молодших командирів ЗСУ

"Тобто практично весь блок країн НАТО і ЄС, а також країни, які навіть не входять поки що до НАТО, як Швеція та Фінляндія, – всі приєдналися до навчальних програм", – сказав він.

Велика Британія відіграє одну з найактивніших ролей. Попри тривалий опір німецької сторони у питанні постачання озброєння, про приєднання до ініціативи з навчання після нещодавнього візиту в Київ заявила і міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

Франція не афішуватиме своїх дій щодо підготовки українських військових на своїй території. Водночас забезпечувати таку ж масштабну підготовку наших воїнів, як Велика Британія, не буде.

Франція забезпечила підготовку 40 українських військовослужбовців від початку повномасштабного вторгнення Росії – переважно на самохідних артилерійських установках Caesar. Водночас не виключена й інша підготовка.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони назвали країни НАТО та ЄС, які навчатимуть бійців ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути