вівторок, 06 листопада 2012 06:15

Сьогодні в США обиратимуть 45-го президента

Сьогодні в США обиратимуть 45-го президента
ФОТО: uareview.com

У США у вівторок, 6 листопада, стартують вибори 45-го за рахунком президента країни. Очевидної переваги, згідно з останніми соціологічними дослідженнями, немає ні у одного з кандидатів, про це повідомляє rbc.ru.

Останні опитування показують приблизно рівні шанси на перемогу і у Б. Обами і у М. Ромні. Так дані опитування, проведеного Reuters / Ipsos, свідчать про те, що нинішнього президента підтримують 48% виборців, в той час як його конкурента, республіканця М. Ромні 46%.

Відзначимо, що різниця у два відсотки знаходиться в рамках статистичної похибки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама переміг МакКейна на останніх публічних дебатах

Згідно з результатами опитування, що проводилося Університетом Джорджа Вашингтона і телеканалом NBC за замовленням газети "Politico", рейтинг підтримки населення у Б.Обами і М.Ромні абсолютно ідентичний - по 48%.

Опитування NBC визначає перевагу чинного президента на цифру, менше статистичної похибки - 48% проти 47% у республіканця.

Немає переваг у жодного з кандидатів і в так званих "коливаються" штатах, населення яких на різних виборах підтримує кандидатів від різних партій. Там обидва конкурента набирають по 48%. Очікується, що основна боротьба розгорнеться саме в цих штатах. До них відносяться Колорадо, Флорида, Айова, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Нью-Мексико, Північна Кароліна, Огайо, Пенсільванія, Вірджинія і Вісконсін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клінтон вклонився Обамі та благословив його на другий термін

Особливу увагу кандидати приділили Огайо. В останній день перед виборами і Б. Обама і М. Ромні відвідали цей ключовий штат. Без перемоги в цьому штаті ще жоден республіканець не ставав президентом.

Між тим, як зазначає Бі-бі-сі, витрати на президентську гонку склали вже 2 млрд доларів.

У вівторок, 6 листопада, американці також будуть вибирати декількох губернаторів, всю палату представників і третину сенату.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в США обиратимуть 45-го президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути