понеділок, 09 травня 2022 16:55

Сьогодні Україна передасть другу частину опитувальника для вступу в ЄС

Сьогодні Україна передасть другу частину опитувальника для вступу в ЄС
Україна сьогодні передасть ЄС другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство. Фото: Pexels

9 травня Україна передасть ЄС відповіді на другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, передає "РБК-Україна".

Прем'єр сказав, що надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС стало б потужним сигналом підтримки для українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців хочуть вступу до НАТО - опитування

Додав, що під час розмови з Мішелем вдалося торкнутися питання розблокування українських морських портів і посилення санкційного тиску на Росію.

Україна може розраховувати на отримання статусу кандидата в члени ЄС вже у червні цього року. У Брюсселі вже обробили частину переданого Україною опитувальника, заявила віцепрем'єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Україна передасть другу частину опитувальника для вступу в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути