неділя, 01 травня 2022 01:17

Повідомили, коли Україна отримає статус кандидата в члени ЄС

Повідомили, коли Україна отримає статус кандидата в члени ЄС
Україна отримає кандидата в члени ЄС. Фото: Українська правда

На зустрічі лідерів країн-членів Євросоюзу в червні Україні нададуть статус кандидата у члени ЄС. Можна розраховувати на отримання статусу кандидата в члени ЄС вже у червні.

У Брюсселі вже обробили частину переданих Україною документів (опитувальника) і роботу влади держави оцінили високо, віцепрем'єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина сказала у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом, повідомляє Gazeta.ua.

В ЄС високо оцінили роботу української сторони з документами, які стосуються політичної складової, демократичних інституцій, прав людини та реформ. До кінця наступного тижня Україна планує передати Євросоюзу книгу державності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюзу запропонували назавжди скасувати всі мита і квоти на експорт з України

"Ми розраховуємо, що коли лідери ЄС знову зберуться в червні цього року, буде прийняте рішення про надання Україні статусу кандидата", – заявила Стефанішина.

На сьогодні тривають переговори з різними країнами ЄС і відбувається серйозний злам, тому ті країни, які скептично ставилися або ставляться до європейської перспективи України, змінять свою позицію, додала вона.

Влітку 2022 року Україна може отримати статус кандидата на вступ до Євросоюзу. А стати повноцінним членом розраховує 2024-го, написала міністерка економіки Юлія Свириденко.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли Україна отримає статус кандидата в члени ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути