Ексклюзиви
неділя, 23 лютого 2020 19:48

Соціолог розкусила "регіоналів", які хочуть реваншу

Соціолог розкусила "регіоналів", які хочуть реваншу
Колишні соратники Януковича хочуть відбілити "беркутівців", які виконували злочинні накази. Фото: УНІАН

"Трансформована" Партія регіонів намагається взяти реванш за програну у 2013-2014 роках битву за Україну. Про це сказала соціолог Ірина Бекешкіна.

На останніх виборах ОПЗЖ та подібні з ними взяли набагато менше голосів, ніж розраховували. Тому що електорат, який прагне до примирення на окупованому Росією Донбасі і відносин з РФ, у них відібрав президент Володимир Зеленський зі своєю партією "Слуга народу". Так що колишні "регіонали" намагаються повернути свого виборця будь-якими шляхами, в тому числі темою Майдану, повідомляє "Новое время"

Тривале слідство, безкарність злочинців та ідеологічне сум'яття у теперішній владній команді спонукали до активності затятих супротивників Майдану. Колишні соратники Януковича розгорнули бурхливу діяльність із дискредитації подій 2013–14 років.

Намагання радикально змінити фокус сприйняття трагічних подій на Майдані цілком вписується в теорію "вікна Овертона" - концепцію так званого допустимого спектру думок. Йдеться про неприйнятну для більшості суспільства точку зору, яка поступово легітимізується через її широке обговорення. У результаті прийнятним варіантом може стати те саме "зійтись десь посередині". І "беркутівці" в такому разі стануть такими ж жертвами, як і герої Небесної сотні, пише "Главком"

Ірина Бекешкіна вважає, що така тактика може частково зіграти на "антимайданний" електорат ОПЗЖ, але не більше.

"Свого часу Майдан підтримували 50%, а не підтримували аж 40%. І десь половина з цих 40% залишається і досі. Тож у ОПЗЖ зараз завдання – відбити у "Слуги народу" своїх виборців", - каже соціолог.

Тим часом команда Зеленського намагається сподобатися усім, вважає соціолог. При цьому у президента немає чіткого ставлення не тільки до Майдану, а й до багатьох інших подій і процесів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл Майдану: шості роковини найтрагічніших днів Революції гідності

Слідчі Державного бюро розслідувань у справі Майдану затримали колишнього співробітника спецпідрозділу "Омега".

Йому оголосили про підозру у здійсненні прицільних пострілів на ураження у напрямку натовпу беззбройних учасників Євромайдану на вулиці Інститутській та Майдані Незалежності в Києві 20 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Соціолог розкусила "регіоналів", які хочуть реваншу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути