неділя, 11 квітня 2021 09:40

Соціолог пояснив стабільність рейтингу Зеленського

Соціолог пояснив стабільність рейтингу Зеленського
Електоральне ядро Зеленського складає 20%. Фото: president.gov.ua

Президенту Володимиру Зеленському вдається утримати рейтинг завдяки електоральному ядру. Воно становить близько 20%. Проте, для перемоги на наступних президентських виборах цього може не вистачити, якщо будуть інші сильні лідери

Про це Gazeta.ua розповідає Євген Головаха, завідуючий відділу соціально-політичних процесів Інституту соціології Національної академії наук.

"Зараз у нього найкращі шанси, свідчать опитування, але про перемогу говорити ще не час. Зростання рейтингів пов'язане з його рішучістю. Він заборонив засоби масової інформації пов'язані з Медведчуком, ввів проти нього санкції, бореться з судовою мафією. Саме цього від нього очікували", - сказав Головаха.

Подібного електорального ядра не було у попередників Зеленського, вважає експерт.

"У нього є чітке електоральне ядро. Воно більше за 20%, такого ядра ще ні в кого не було. Проте, для перемоги цього може не вистачити, якщо підуть інші сильні лідери", - підкреслив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч Зеленського з Ердоганом: про що говорили

"Він два роки придивлявся, а зараз зрозумів, що треба пройти через період автократії (форма політичного режиму, де вища державна влада належить одному суб'єктові. - Gazeta.ua). Тільки так можна вийти на розвиток. Він не автократ, але певні кроки в цьому напрямку точно зробив", - сказав Головаха.

19 лютого 2021-го Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та її подруги Наталії Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною нардепа Тараса Козака.

Володимира Зеленського підтримали б 24,9%, якби президентські вибори відбулися на початку квітня 2021-го, свідчать останні дані соціологічного опитування групи "Рейтинг".

Зараз ви читаєте новину «Соціолог пояснив стабільність рейтингу Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути