вівторок, 17 січня 2012 15:52

Соболєв: усунення Шевченка означає те, що влада почала виборчу кампанію

Соболєв: усунення Шевченка означає те, що влада почала виборчу кампанію

Усунення представника опозиції Андрія Шевченка з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації відбулося у зв'язку з тим, що влада розпочала виборчу кампанію.

Таку думку висловив в інтерв'ю газеті "День" прем'єр-міністр опозиційного уряду, заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Причина очевидна. Згадаймо звільнення Терьохіна з посади голови комітету податкової політики. Це сталося тому, що владі треба було "протягнути" жахливий Податковий кодекс. Вони зрозуміли, що Терьохін як голова комітету ніколи не допустить знищення малого та середнього бізнесу. Тому пішли іншим шляхом — "прибрали" Терьохіна з комітету. Те, що сталося з Андрієм Шевченком, очевидно: стартувала виборча кампанія", – сказав Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" готові поставити главою комітету свободи слова будь-кого, крім Шевченка

"Уже всі розуміють, коли й за якими правилами відбуватимуться вибори. Також усі прекрасно розуміють і те, що сталося у вотчині Ахметова та Колеснікова — бунт журналістів у газеті "Сегодня" через тиск і цензуру. Ця ситуація одразу стала предметом розгляду на комітеті зі свободи слова. Ви ж розумієте, які повноваження має голова комітету щодо внесення питань на порядок денний, терміновості їх розгляду. Саме тому вони вирішили "прибрати" Шевченка, бо розуміли, що ситуація з газетою "Сегодня" — це лише перша ластівка. Подивіться, хто торкнувся питання про відставку Шевченка, — колишній прес-секретар пана Колеснікова Олена Бондаренко", – зазначив опозиційний прем'єр.

Він наголосив, що Андрія Шевченка було звільнено "незважаючи на те, що пряма норма регламенту закріплює цю посаду за опозицією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ побачив в усуненні Шевченка "наступ на свободу слова"

Коментуючи заяви більшості, що "в будь-якому разі комітет належатиме опозиції", Соболєв зазначив: "Такі самі заяви були, коли знімали з посади Терьохіна. Тоді теж розповідали, що це ваша квота, ми надамо вам можливість внести іншу особу... тепер цим комітетом керує людина з Партії регіонів. Щодо цього випадку: ми вже подали свою кандидатуру на посаду голови комітету зі свободи слова — це Андрій Шевченко. Ми й далі будемо наполягати на внесенні його кандидатури".

Зараз ви читаєте новину «Соболєв: усунення Шевченка означає те, що влада почала виборчу кампанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути