пʼятниця, 13 січня 2012 16:38

БЮТ побачив в усуненні Шевченка "наступ на свободу слова"

БЮТ побачив в усуненні Шевченка "наступ на свободу слова"
Андрій Шевченко

Фракція "БЮТ-Батьківщина" засуджує незаконне зняття з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка.

Про це сьогодні на брифінгу заявив народний депутат, член регламентного комітету Сергій Сас, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Все, що відбулося, наша фракція розцінює як помсту Андрію Шевченку за його опозиційну роботу, за його публікації з різкою критикою президента і його команди. Це політичні репресії щодо опозиції і позбавлення опозиції права здійснювати парламентський контроль у межах, визначених Конституцією і регламентом. Це чергова ланка у ланцюгу узурпації влади шляхом побудови тоталітарного режиму та диктатури в нашій країні", - заявив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко не повернеться у крісло глави комітету зі свободи слова - Єфремов

За його словами, фракція "БЮТ-Батьківщина" розцінює зняття Шевченка з посади голови Комітету як наступ на свободу слова.

"Апогеєм повної узурпації головою Верховної Ради регламенту став розгляд питання про відкликання голови комітету з питань свободи слова Андрія Шевченка", - заявив Сас.

Депутат нагадав, що регламент парламенту передбачає чітко визначену процедуру відкликання голови, першого заступника, секретаря комітету зі своїх посад, і ця процедура передбачає декілька підстав для відкликання, зокрема, за власним бажанням, за рішенням Комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бондаренко вирішила усунути Шевченка від керівництва інформаційним Комітетом ВР

"А те, що відбувалося сьогодні у Верховній Раді, повністю не відповідає цій процедурі", - наголосив він.

За словами Сергія Саса, комітет не проголосував за відкликання голови комітету та не звертався до регламентного комітету, який також на своєму засіданні мав розглянути це питання, а лише висловив йому недовіру.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ побачив в усуненні Шевченка "наступ на свободу слова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути