вівторок, 28 травня 2013 09:24

Соболєв: Янукович з Путіним могли поділити "трубу": ГТС - Росії, внутрішні мережі - Сім'ї

Соболєв: Янукович з Путіним могли поділити "трубу": ГТС - Росії, внутрішні мережі - Сім'ї
Сергій Соболєв. Фото: telegraf.com.ua

На перемовинах між Україною та Росії президенти домовилися про контроль над ГТС та передачу внутрішніх мереж сімї Віткора Януковича. І це може бути найважливіший результат перемовин.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв, коментуючи результати перемовин між Віктором Януковичем та Володимиром Путіним у неділю в Сочі.

Нардеп зауважив, що є кілька імовірних тем, які могли там обговорюватися, та найголовніше — це "здача" ГТС Росії та передача керування мережами Сімї Януковича.

Крім того, зауважив Соболєв, досі незрозумілою є і позиція України щодо формату її співпраці з Митним союзом.

"У ЗМІ звучали постійно три протилежні речі: що ми підписуємо післязавтра угоду про статус "спостерігача" в Митному союзі, після цього було спростування: "ні-ні, ми тільки будемо обговорювати", і остання інформація, що "ми будемо узгоджувати ключові речі, які стосуються статусу спостерігача",- підкреслив він.

Нардеп зауважив: "Але набагато цікавіше, на мій погляд, це не ця закрита інформація, якої ні в кого немає. Набагато цікавіше інше — це інформація з джерела про те, що виявляється на тих же перемовинах за зачиненими дверима два президенти домовилися про те, що ГТС буде поділена через консорціум 50 на 50, а внутрішні мережі будуть передані новому мільярдеру Курченку, який представляє сім'ю Януковича. Таким чином вони домовилися, що ГТС буде належати 50 на 50, але фактично нею буде управляти Російська Федерація, а внутрішні мережі будуть передані родині Януковича. І на мій погляд, набагато важливіша саме ця частина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція готова до радикальних дій, якщо Янукович із Путіним таки поділили "трубу"

Водночас, Соболєв підкреслив, що подібні маніпуляції з ГТС суперечать українському законодавству.

"Згідно з нашим законодавством, приватизація чи здача в оренду ГТС України заборонена. За це свого часу проголосували більше 400 депутатів", - підкреслив він.

 

Зараз ви читаєте новину «Соболєв: Янукович з Путіним могли поділити "трубу": ГТС - Росії, внутрішні мережі - Сім'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути