субота, 12 жовтня 2024 23:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувалось на фронті за останню добу: Генштаб повідомив оперативну інформацію

Що відбувалось на фронті за останню добу: Генштаб повідомив оперативну інформацію
Генштаб повідомив оперативні новини з фронту. Фото: Укрінформ

За добу 12 жовтня на фронті російсько-укаїнської війни зафіксовано 153 бойових зіткнення.

Російські загарбники завдали один ракетний удар трьома ракетами, 61 авіаудар, скинули 106 КАБ, також задіяли 399 дронів-камікадзе. Ворог також здійснив 3275 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах, йдеться в вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

На Куп'янському напрямку ворог 23 рази штурмував позиції українських захисників у районах Петропавлівки, Кучерівки, Колісниківки, Кругляківки та М'ясожарівки, Степової Новоселівки, Піщаного, Вишневого та Лозової.

На Лиманському напрямку російські загарбники 19 разів намагалися просунутися у районах Новомихайлівки, Греківки, Невського, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку противник здійснив п'ять атак. Основні зусилля концентрував в районі Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти дев'ять разів намагалися вклинитися в українську оборону в районі Калинівки, Часового Яру та Ступочок.

На Торецькому напрямку агресори 14 разів атакували за підтримки авіації поблизу Торецька та в районі Щербинівки.

На Покровському напрямку кількість боєзіткнень зросла до 27. Загарбники продовжують натиск на наші позиції поблизу населених пунктів Миролюбівка, Лисівка, Крутий Яр, Селидове, Новотроїцьке, Мирноград та Михайлівка.

Попередні втрати агресора склали 287 окупантів вбитими та пораненими. Також знищено один танк, п'ять бойових броньованих машин, три артилерійські системи та сім автомобілів, пошкоджено ще один танк та дві артилерійські системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог активізував атаки на Куп'янському напрямку - оперативні дані Генштабу

На Курахівському напрямку нараховується 47 бойових зіткнень різної інтенсивності. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах Ізмайлівки, Гірника, Курахівки, Желанного Другого, Цукуриного, Новодмитрівки, Новоселидівки, Георгіївки, Костянтинівки, Курахового, Зоряного, Дальнього та Антонівки.

Попередні втрати ворога на цьому напрямку склали 104 окупантів вбитими та пораненими. Знищено танк, сім бойових броньованих машин та два автомобілі, подавлено 53 дрони, а також істотно пошкоджено ще один танк.

На Времівському напрямку агресор за підтримки авіації чотири рази штурмував передній край нашої оборони в районі Богоявленки.

На Придніпровському напрямку дев'ять спроб ворога взяти позиції наших воїнів зазнали невдачі.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1290 осіб.

Українські військові знешкодили дев'ять танків, 27 бойових броньованих машин, 59 артилерійських систем, одну РСЗВ. А також 110 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 115 автомобілів і 38 одиниць спеціальної техніки противника.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувалось на фронті за останню добу: Генштаб повідомив оперативну інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути