Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2021 14:08

Що сьогодні розгляне РНБО

Що сьогодні розгляне РНБО
Засідання відбудеться у закритому режимі. Фото: president.gov.ua

На засіданні Ради національної безпеки і оборони в п'ятницю розглянуть державну стратегію деокупації півострова Крим і санкції. Про це повідомив пресцентр РНБО.

"На засіданні в закритому режимі буде розглянуто проєкт "Державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь".

Члени РНБО України також обговорять питання стосовно: невідкладних заходів щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства; стану розслідування справ про державну зраду, дезертирство та терористичну діяльність, порушення присяги; а також щодо застосування санкцій", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медіахолдинг Медведчука перефарбовується на новий телеканал

2 лютого президент запровадив у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність 3 телеканалів – "112", Newsone та ZIK. Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуються, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти співголови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Що сьогодні розгляне РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути