середа, 21 жовтня 2020 14:35

Що буде, якщо прийти голосувати без маски

Що буде, якщо прийти голосувати без маски
Голосувати без маски можна, але покарання не виключене. Фото: Pixabay

Якщо людина прийде голосувати на виборчу дільницю без маски, то вона зможе це зробити.

Але за таке порушення виборця можуть притягнути до адміністративної відповідальності за недотримання карантинних обмежень у громадських місцях, розповів член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий.

"Ми звертаємося і просимо, щоб виборці дотримувалися карантинних правил. Відвідування приміщень для голосування - це відвідування громадського місця, тобто це означає, що поширюються відповідні обмеження, недотримання правил передбачає, зокрема, й адміністративну відповідальність", - зазначив Постівий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проголосувати на виборах у разі хвороби: роз'яснення ЦВК

Він стверджує, що людина, яка прийде без маски, наприклад, зможе проголосувати на виборчій дільниці, адже це є її конституційне право, яке фізично ніхто не обмежуватиме, Водночас член ЦВК підкреслив, що на ДВК обов'язково буде працівник правоохоронних органів, як визначено законом, на якого покладено функцію забезпечення контролю виконання протиепідемічних заходів.

"Відповідно, така особа без маски проголосує, водночас велика ймовірність того, що працівник правоохоронних органів буде змушений скласти на неї відповідні адміністративні матеріали", - пояснив член ЦВК.

За неправильне носіння масок хочуть ввести відповідальність для населення та підприємств. Відповідні законопроєкти Кабінет міністрів направив на розгляд Верховної Ради. Раніше за відсутність масок могли оштрафувати на 17 тис. грн. Якщо законопроєкт набуде чинності, то за похід в торговий центр з маскою на підборідді буде штраф 170 грн. За повторне порушення правил - 255 грн.

Зараз ви читаєте новину «Що буде, якщо прийти голосувати без маски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути