пʼятниця, 28 лютого 2014 16:34

Спецтема: Євромайдан-2013

"Снайпери не залишали нам жодного шансу, щоб врятувати людей. Цілили в серце, в легені, очі та в мозок" - Ольга Богомолець

Автор: vybor.ua
 

За один день 18 лютого на Майдані було 1500 поранених, 450 із них — тяжко поранені, і 25 вбиті. А 20 числа — так само понад тисячу, а вбитих було вже понад сорок. Про це сьогодні повідомила журналістам головний лікар Майдану Ольга Богомолець.

"Я буду виступати свідком, і також даю цю інформацію десяткам міжнародних журналістів. Повідомлятиму про це всі міжнародні організації, які займаються захистом прав людини. Досі є тисячі родин, які не можуть знайти своїх рідних. Та втрати, яку ми понесли, є незамінною. Але ваші близькі були, є і лишаться Героями України. Саме тому ми не маємо права схибити, ніде і ні в чому. Нам потрібно жити в абсолютній гармонії з совістю, честю і професіоналізмом", зазначила Ольга.

"Метою снайперів було не зупинити людей. Бо коли є мета зупинити, стріляють по кінцівках. А ті, хто стріляв тоді, не залишали нам жодного шансу, щоб врятувати людей. Цілили в серце, в легені, в очі та в мозок. Причому робили це настільки професійно, що люди помирали миттєво. В один із днів у готелі "Україна" на руках у нас так загинуло 12 людей. Одну людину, якраз коли сідало сонце, вдалося донести до швидкої. Через декілька днів він помер, бо травма було несумісна з життям — стріляли просто в мозок. Люди, які зараз в реанімаційних відділеннях, продовжують вмирати. Зараз вони - на штучній вентиляції легень, лікарі боряться за їхні життя. Але я впевнена: як тільки зійдуть сніги, знайдемо нові тіла. Міністру внутрішніх справ прямо зараз треба з'ясувати, скільки ще померлих є в різних районах Київщини та інших областей, яких від нас приховують. Їх значно більше, ніж повідомляє статистика".

Ольга Богомолець пропонує зробити Віче легітимним органом, який має збиратися щороку.
"Там мають бути люди зі всієї України. Але треба збиратися не взимку, коли морози. Краще — навесні, коли ще не почалися городи. На сцені мають стояти політики і урядовці, а людям треба буде почути від них звіт про роботу. Майдан повинен мати право люстрації, якщо політики не підпадають під критерії служінню людей. Бо не важливо, хто служить народу. Важливо, як працює технічний механізм. Бо ні в одній країні Європи люди, якщо ви до них звернетесь, не назвуть вам прізвища Міністра охорони здоров'я. Це їм просто не треба. Зате важливо, чи забезпечені вони всім, що необхідно. Це та мета, до якої ми маємо йти".

Зараз ви читаєте новину «"Снайпери не залишали нам жодного шансу, щоб врятувати людей. Цілили в серце, в легені, очі та в мозок" - Ольга Богомолець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути