вівторок, 30 жовтня 2007 10:14

Смєшко судитиметься з Ющенком, коли повернеться з-за кордону

Ігор Смєшко звернувся до свого адвоката з проханням підготувати позов стосовно незаконності указу Президента України про позбавлення дипломатичного рангу.

Адвокат Смешка Віктор Петриненко повідомив Радіо Свобода, що найближчим часом цей позов буде поданий до суду – після того, як Смєшко, який зараз перебуває за межами України, повернеться.

У понеділок Віктор Ющенко позбавив колишнього голову Служби безпеки України Iгоря Смєшка дипломатичного рангу надзвичайного i повноважного посла.

Указ про це скасовує попередній указ тодішнього Президента Леоніда Кучми про присвоєння цього рангу як такий, "що виданий безпідставно".

Іншим указом Президента в понеділок колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка позбавили військового звання генерал-майора з таким самим формулюванням.

Смєшко очолював СБУ з вересня 2003 року по лютий 2005 року.

Сацюк був призначений першим заступником голови СБУ наприкінці квітня 2003 року i звільнений із цієї посади в грудні 2004 року після скандалу з отруєнням Ющенка, яке сталося, як вважають, у Сацюка на дачі.

Відтоді Сацюк переховується в Росії і заперечує свою причетність до отруєння тодішнього кандидата на Президента України.

Смєшко теж не раз заперечував найпоширенішу версію, якої дотримується Ющенко, що отруєння сталося на дачі Сацюка, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Смєшко судитиметься з Ющенком, коли повернеться з-за кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути