пʼятниця, 16 листопада 2018 08:12

Сміттєва криза та обстріли з гранатомету: як пройшли 12 років Садового у мерському кріслі

Сміттєва криза та обстріли з гранатомету: як пройшли 12 років Садового у мерському кріслі
Андрій Садовий вперше став мером Львову 12 років тому. Фото: ipress.ua

Три роки тому, 16 листопада 2015, лідер об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий переміг у другому турі виборів міського голови Львова. Тоді за нього проголосував 61% виборців.

Для Садового цей термін став третім на посаді мера. Його обирали міським головою 2006 і 2010 року. Андрій Садовий 2012 року створив партію "Самопоміч". Її фракція у Верховній Раді налічує 27 депутатів. На парламентських виборах партія набрала 10,97 %.

30 травня 2016-го після пожежі на звалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району у місті почалась сміттєва криза. Тоді на звалищі сталося обвалення сміття. Під завалами загинули троє пожежників і комунальник. Відходи доводиться й досі вивозити в інші області.

На початку жовтня 2018 Андрій Садовий заявив, що йде у президенти. Наступні президентські вибори відбудуться у березні 2019-го.

Яке політичне майбутнє може очікувати Садового Gazeta.ua розказав політтехнолог Олексій Голубоцький:

"Садовий лідер фракції "Самопоміч" у Верховній Раді. Має шанси на те, щоб вона залишилась там і на наступний термін. Він політик, який рветься до влади. Якби сидів у парламенті та був опозиціонером, то мав ті ж рейтинги, що і в Анатолія Гриценка. Але стався сміттєвий скандал, який підірвав його позиції не як мера , а як політика. У всій країні він асоціюється із сміттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий назвав чотири битви, які потрібно виграти для перемоги у війні з Росією

Натомість люди довіряють Садовову керувати містом. Об'єднались багато чинників - культурна столиця, ворота у Захід, туристичне місто. Він вміє це використовувати.

Зараз тривають переговори щодо об'єднання Гриценка і Садового на президентських виборах. Не виключно, що врешті решт міський голова Львова підтримає Гриценка. Садовий повинен розуміти, які результати отримає і чи не вплинуть вони на позиції "Самопомочі". Він буде триматись за парламентські вибори, президентські мають допомогти закріпити результат".

Садовий заснував радіокомпанію "Люкс" і "24-й телеканал". За минулий рік заробив 491 780 грн. Тримає в банку 3957 грн. Дружина Катерина володіє двома садовими будинками й земельними ділянками у Львові. Ще одну сім'я орендує. Торік заробила понад 2 млн грн. На рахунках зберігає 300 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Сміттєва криза та обстріли з гранатомету: як пройшли 12 років Садового у мерському кріслі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути