субота, 15 квітня 2023 01:18

Шмигаль розповів, чи вплинув витік документів на відносини Києва та Вашингтона

Шмигаль розповів, чи вплинув витік документів на відносини Києва та Вашингтона
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що витік з Пентагону не влинув на стосунки України та США. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна та США залишаються об'єднаними.

Політик відмовився повідомити, чи обговорював масштабний витік секретних документів на зустрічах із офіційними особами США у Вашингтоні, повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Злив" документів Пентагону почався у грудні - нові дані про Тейшейру

"Ми обговорили багато дуже важливих питань, викликів і проблем з усіма офіційними особами, з якими ми зустрічалися упродовж цих трьох днів", – сказав він на прес-конференції в посольстві України у Вашингтоні.

Прем'єр розповів, що під час зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном вони обговорили "багато дуже важливих стратегічних питань".

"Ми надзвичайно і абсолютно єдині з американцями та іншими міжнародними партнерами в підготовці нашого контрнаступу, і ми впевнені, що виграємо цю війну. Ми звільнимо наші території", – сказав він.

Він уточнив, що Україна та США єдині в таких питаннях, як підготовка військових, постачання боєприпасів і зброї, в тому числі ракет дальньої дії.

Шмигаль також припустив, що витік документів пов'язаний з Росією, однак не став детально обговорювати цю тему.

"Я впевнений, що слідство надасть всі висновки", — заявив він.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Деякі з оприлюднених документів розкрили ключові недоліки українського озброєння, протиповітряної оборони, розмірів і готовності батальйонів у критичний момент війни.

Секретні документи Пентагону "злив" 21-річний службовець Військово повітряних сил Національної гвардії США Джек Тейшейра. Він живе у штаті Массачусетс. Затримали підозрюваного 13 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль розповів, чи вплинув витік документів на відносини Києва та Вашингтона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути