середа, 03 березня 2021 13:26

Шмигаль похвалився здобутками за рік

Шмигаль похвалився здобутками за рік
Завтра минає рік, як Верховна Рада призначила уряд на чолі зі Шмигалем. Фото: kmu.gov.ua

Майже рік тому почав роботу уряд на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Про це Шмигаль нагадав на засіданні уряду у середу.

"Рік тому ніхто в Україні і в цілому світі не міг спрогнозувати, що нас чекає. Ніхто не міг оцінити глибину кризи, яка очікувала нас попереду. Коронавірусна криза зачепила медичну систему, економічну всього світу.

Я також вдячний президенту України Володимиру Зеленському за довіру, за лідерство", - сказав Шмигаль.

Прем'єр представив "хронологію знакових і важливих рішень, реформ, досягнень".

Шмигаль заявив про погашення заборгованності шахтарям на 1,1 млрд грн.

"Карантин врятував країну від італійського сценарію і зберіг життя тисячам наших людей. Практично з нуля відбулася відбудова протиепідеміологічної системи, розбудовано систему лабораторій, впроваджено ефективні протоколи лікування.

Завдяки самовідданим лікарям смертність від Covid є однією з найнижчих у Європі, менш як 1,9 відсотка", - продовжив прем'єр, сказав про доплати медикам, які борються з коронавірусом, до 300%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар і євро обвалились до гривні

Він заявив про "масштабну кампанію із соціальної підтримки населення, автоматичне перепризначення і збільшення розміру субсидій".

"Було прийнято важливе політичне рішення, що всі відмовляємося від премій, а у бюджеті скорочуються видатки на чиновників", - сказав голова уряду.

"Всеукраїнська школа-онлайн стала успішним прикладом дистанційної освіти. 10 тижнів роботи для 4 мільйонів дітей, велика вдячність вчителям", - заявив Шмигаль.

За рік на порталі "Дія" з'явилися 50 електронних послуг - "єМалятко", відкриття бізнесу-онлайн, допомога по безробіттю.

"У травні країна вийшла з локдауну і почався адаптивний карантин. Це дозволило більш як пів року не закривати країну на жорсткий карантин. У підсумку ВВП порівняно з іншими державами показав одну з найкращих динамік", - заявив прем'єр.

За рік пенсія зросла майже на 500 грн.

Торік у червні НАТО визнало Україну партнером розширених можливостей. "Це надзвичайно важливий сигнал. Цьогоріч почули від генерального секретаря НАТО, що двері Альянсу відкриті для України", - сказав Шмигаль.

Був підписаний меморандум з МВФ. У межах програми Stand-by отримано $2,1 млрд. Також Україна підписала угоду з ЄС про макрофінансову допомогу на €1,2 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повна відповідальність за судову реформу лежить на Зеленському

"Уряд працював над подальшим забезпеченням енергетичної незалежності, у питаннях позбавлення залежності від Росії у поставках ядерного палива", - заявив голова уряду.

Запрацював ринок газу для населення."Це було складне рішення, яке політики відкладали всі 30 років незалежності", - сказав Шмигаль.

"30 відсотків ВВП України в тіні. Це спотворює конкуренцію, сприяє розвитку різних схем. Верховна Рада прийняла рішення про необхідність впровадження РРО (касові апарати. - Gazeta.ua) для фізичних осіб-підприємців", - також сказав прем'єр.

4 березня 2020 року Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра. Його кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський. Тоді ж парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів. Уряд із прем'єром Олексієм Гончаруком звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль похвалився здобутками за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути