неділя, 11 вересня 2022 08:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Шмигаль нагадав, яку ціну Україна платить за успішний контрнаступ ЗСУ

Шмигаль нагадав, яку ціну Україна платить за успішний контрнаступ ЗСУ
Голова уряду Денис Шмигаль застеріг від ейфорії щодо блискавичного контрнаступу ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ

Україна платить найдорожчу ціну за переможні новини про контрнаступ – життям українських захисників та захисниць.

Тому успіхи Збройних сил України не мають вводити суспільство в ейфорію чи ілюзію перемоги, бо захисники кладуть свої життя. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія", пише "Укрінформ".

"Це перемога, цей контрнаступ звичайно дається доволі великою ціною, найдорожчою ціною – хлопці й дівчата кладуть свої життя. Але принаймні це демонструє нашу волю, спроможність і можливості перемогти у цій війні", – сказав Шмигаль.

Додав, що демонстрація українцями можливості перемогти є також важливою для наших партнерів, а не лише для українського суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті через великі втрати 128-ї бригади оголосили День жалоби

За його словами, український контрнаступ триває від 24 лютого, коли розпочалось повномасштабне вторгнення Росії. Водночас події, що відбуваються останнім часом на фронті, – це "абсолютно закономірний результат" протистояння України кривавій агресії з боку Росії, наголосив Шмигаль.

Також він відзначив високий моральний дух українських захисників та сучасну зброю від партнерів.

"Це (контрнаступ ЗСУ останніх днів. – Gazeta.ua) стало можливим завдяки підтримці наших партнерів, тому що моральний дух – це вирішальний фактор, але якісна і сучасна зброя, дали можливість нам сьогодні фізично відвойовувати наші території. Це лише початок звільнення наших територій", – додав Шмигаль.

Контрнаступ українських військ активно триває на півдні та сході. У результаті серії успішних контратак від початку вересня звільнені вже майже 2 тис. км території України, які були окуповані росіянами.

Майже 9 тис. українських героїв загинули у війні з Росією. Таку кількість 22 серпня озвучив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль нагадав, яку ціну Україна платить за успішний контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути