Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Жодна жертва не стане марною – Залужний звернувся до українців у День пам'яті захисників

Жодна жертва не стане марною  –  Залужний звернувся до українців у День пам'яті захисників
Валерій Залужний звернувся до українців у День пам'яті захисників. Фото: 5.ua

Сьогодні, 29 серпня, – День памʼяті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

За словами головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, насправді кожного дня маємо згадувати про ціну, яку заплатив і продовжує платити наш народ за свою свободу. У День пам'яті захисників Валерій Залужний звернувся до українського народу та світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки тіл українських захисників повернули з початку війни: назвали цифру

"Не існує правильних слів чи слушних моментів, коли йдеться про втрати. Бо це зламані долі конкретних людей, які для своїх рідних були цілим Всесвітом. На жаль, герої вмирають. Вони здобувають вічне життя і вічну славу, залишаються нашим духовним орієнтиром і прикладом для прийдешніх поколінь українців. Але їх більше немає для тих, кому вони потрібні живі", – йдеться у зверненні.

Головнокомандувач розділяє разом із близькими та рідними полеглих воїнів біль непоправної втрати.

"Дякую за найбільшу жертву, свідомо віддану своїй державі. Так твориться історія і формується нація, якими захоплюватиметься світ. Обіцяю, жодна жертва не стане марною – ми продовжуватимемо боротьбу до нашої Перемоги. Стоїмо зі щитом. Пам'ятаємо всіх, хто на щитах. Вічна памʼять Героям!" – йдеться у зверненні.

Майже 9 тис. українських героїв загинули у війні з РФ. Таку цифру назвав 22 серпня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний на форумі "Захисники. Перекличка".

Щоденні втрати серед українських воїнів зменшилися завдяки постачанню Україні західного озброєння та ефективного його використання на фронті. Втрати ЗСУ зменшилися до 30 загиблих і 250 поранених за добу, розповів наприкінці липня президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

Зараз ви читаєте новину «Жодна жертва не стане марною – Залужний звернувся до українців у День пам'яті захисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути