четвер, 24 лютого 2011 12:39

Смертна кара - "цукерка" від комуністів?

Смертна кара - "цукерка" від комуністів?

Народний депутат із Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що його фракція не підтримає ініціативу комуністів щодо поновлення дії смертної кари.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Церква чітко говорить: не вбий. Вона проти смертної кари, тому що ніхто не надавав людині права когось позбавляти життя. По-друге, у нас є міжнародне зобов'язання про те, що ми відмовляємось від страти. Досвід багатьох років продемонстрував, що смертна кара не підвищує і не знижує рівень злочинності. Однак у радянські часи та у практиці інших країн спостерігалися випадки, коли страчували невинних. Тому немає підстав поновлювати тему смертної кари", - зазначив депутат.

На його думку, комуністи внесли відповідний законопроект, щоб попіаритися напередодні виборчої кампанії.

"Вони передчасно вносять ініціативи, щоб казати: "Ми боремося, а всі інші не хочуть знищувати злочинців, педофілів та перевертнів". Їм потрібна довгограюча "цукерка", з якою зараз можна йти до виборців. Тому цю пропозицію можна розглядати виключно, як піар-хід. Однак політики, які дуже виважено ставляться до свого місця у державі, мають розуміти: вкидаючи ту чи іншу ідею у суспільство, вони його розкачують. Ми чого хочемо добитися? Жорстокості чи нетерпимості до злочину?!" - наголосив Колесніченко.

Разом з тим, політик зауважив, що зараз виборці можуть сприйняти таку ідею.

"Тому що існує певна незахищеність і невпевненість людей. Але в цьому питанні треба розум та порозуміння. Бо ми несемо відповідальність за те суспільство, яке створюємо. Викорінювати злочинність треба профілактичними методами – антикорупційними законами, кодексами. Ось цим треба займатися. Але це кропітка і непомітна праця", - додав "регіонал".

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект щодо поновлення дії смертної кари. Відповідний законопроект про внесення змін до кримінального кодексу зареєстрували в апараті парламенту комуністи Петро Симоненко, Валерій Бевз та Ігор Алексєєв.

Зараз ви читаєте новину «Смертна кара - "цукерка" від комуністів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути