четвер, 12 грудня 2013 15:09

Спецтема: Євромайдан-2013

Смачна революційна кухня: чим годують на Євромайдані
11

Фото: Фото: Володимир Мукан

На Євромайдані у Києві працюють понад 50 добровольців, що забезпечують протестувальників харчами.

Їжу привозять безкоштовно на головну площу столиці кияни та жителі київської області.

Дають як готові страви, так і інгредієнти для їхнього приготування. Здають їх у пункт прийому їжі у Будинку профспілок. Там організували кухню, де готують чай, бутерброди та інші страви.

"Усі харчі перевіряють. Сторонніх на кухню не впускають, аби не допускати антисанітарії", - каже Юлія Мельниченко. Вона працює на Євромайдані ще з листопада.

Крім бутербродів, протестувальників пригощають картоплею у кожушках, салом, бужениною, м'ясною нарізкою, супом, борщем, тефтелями та гарніром із каш. Із фруктів дають яблука, мандарини та банани.

"Із солодкого є печиво, бублики й шоколад, - каже Юлія. Паралельно нарізає банани й викладає на пластикову одноразову тарілку. - Наші пункти не оминають безхатченки - просять одразу по 15-16 бутербродів. Але ми таких обмежуємо, адже основною метою нашого пункту є підтримка учасників Майдану, які приїхали із інших областей, ночують тут, вночі тримають оборону".

Серед волонтерів на кухні багато студентів та людей за 40.

"Є навіть інваліди, які виявили бажання допомагати нам. Але найбільше мене вразив 89-річний дідусь. Він ледве прийшов сюди із ковінькою. Приніс варені яйця, ковбасу та батон. Він сам цих делікатесів не їсть, а для Майдану купив".

Зараз ви читаєте новину «Смачна революційна кухня: чим годують на Євромайдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути