четвер, 12 грудня 2013 13:51

У Римі українська діаспора щодня збирається на Євромайдан
7

Фото: Фото: news.liga.net

Українська діаспора в Римі продовжує висловлювати свою активну громадянську позицію: щодня тут проходять маніфестації на підтримку Майдану і проти насильницьких дій влади, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Щоразу для демонстрацій вибирається нове місце. 11 грудня демонстранти вийшли до посольства України в Італії. Вони співали гімн, українські народні пісні і разом молилися за майбутнє країни. Протестувальники тримали транспаранти: "Ні - насильству в Україні", " Україна - в Європі", "Геть владу!". У рамках демонстрації відбулася й акція німого протесту - дівчата заклеїли роти чорним скотчем. Це був заклик вже до Італії: " Італія , не мовчи!".

У цей час інші учасники просували у вікна проїжджаючих машин листівки на італійській мові. На одній стороні листівок - напис: "Італія, ти будеш мовчати?", на іншій - розповідь про основні події нинішнього Майдану. За порядком під час проведення акції стежили італійські карабінери.

Протестувальники також закликали працівників посольства вийти до них, але ця вимога залишилася без уваги. У той же час один з активістів, глава Християнського спільноти українців в Італії Олесь Городецький повідомив, що якщо на Майдані ще хоча б раз буде застосовано насильство в будь-якій формі, українці Риму блокуватимуть роботу українського посольства пікетами.

Зараз ви читаєте новину «У Римі українська діаспора щодня збирається на Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути