Ексклюзиви
понеділок, 09 грудня 2013 12:36

У Нью-Йорку пікетували Генеральне консульство України
5

Фото: Фото: Оксана Баюл

8 грудня українці Нью-Йорка зібрались на Таймс Сквер на підтримку Київського Майдану. Близько тисячі осіб протестували на Таймс-сквер з гаслом "Був Times Square – став Times Майдан".

Майже всі мітингувальники були із саморобними плакатами, прапорами України. Вони скандували: "Банду - геть", "Янукович продав твою країну", "Ні - насильству " та інші гасла.

Перехожі-американці активно долучалися до акції. Цікавилися політичною ситуацією в Україні та висловлювали гарячу підтримку. Окрім діаспори українців до протесту долучилася ще й польська діаспора.

"Ми підтримуємо протестами тут наших рідних в Україні. Ненормально, що в країні в центрі Європи відбувається насилля та безлад. Ми хочемо, аби Україна була вільною від диктатури та засилля влади", - кажуть організатори євромайдану в США.

У Чикаго українці вивісили в українській частині міста прапори та пов'язали жовто-сині стрічки. Трансляція нью-йоркського Євромайдану була виведена в інтернет. Українці вийшли на вулиці Бостона, Філадельфії, Рочестера, Сент-Пола, Лос-Анджелеса, Сан-Дієго, Сан-Франциско та Маямі. Міст між містом Баффало штату Нью-Йорк та містечком Форт Ері канадської провінції Онтаріо став жовто блакитним. Посол США в Україні Джефрі Пайєтт побував на Майдані Незалежності, де відбувається мітинг на підтримку євроінтеграції. В одному з інтерв'ю він зазначив, що "маніфестації громадських активістів, які відбуваються в Києві та по всій країні — дуже позитивний знак для міцності громадянського суспільства України".

За тиждень у США акції підтримки Євромайдану відбулися у 10-ти містах. Марші Солідарності пройшли у Канаді. У Ванкувері та Торонто відзняли відео-звернення до київського Майдану, зібрали і передали кошти на підтримку протестувальників у столиці.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку пікетували Генеральне консульство України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути