четвер, 12 грудня 2013 13:38

Луцькій активістці Євромайдану за повішення портретів Януковича загрожує 4 роки в'язниці

Луцькій активістці Євромайдану за повішення портретів Януковича загрожує 4 роки в'язниці
Фото: volynnews.com

Активістку луцького Євромайдану Майю Москвич слідчі підозрюють у скоєнні хуліганських дій групою осіб, які супроводжувалися особливою зухвалістю та винятковим цинізмом. Москвич інкримінують хуліганські дії, пов'язані з винесенням з приміщення облради трьох портретів президента Віктора Януковича, вартість яких оцінили у 540 гривень.

Епізод про хуліганство розслідується в рамках кримінального провадження щодо подій 2 грудня, коли мітингувальники проводили пікет біля будівлі Волинської обласної ради.

"Москвич М.Ю., діючи умисно з особистих корисливих політичних мотивів, грубо порушуючи громадський порядок, самовільно захопивши лідерство серед мирних мітингувальників, організувала похід демонстрантів з Театральній площі Луцька в будівлю Волинської обласної ради для забезпечення вчинення хуліганських дій шляхом використання мирних мітингувальників для тиску на працівників міліції, які здійснюють охорону громадського порядку", - говориться в повідомленні про підозру.

Активісти заволоділи трьома портретами президента Віктора Януковича, балансовою вартістю 540 гривень "для демонстрації особистої переваги і безкарності, для самоствердження свого лідерства шляхом приниження гідності і поглядів інших громадян".

Ці портрети були передані невстановленим особам, які "в зневажливій формі, з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом" пронесли зазначені портрети попереду колони мітингувальників в переверненому головою вниз вигляді на Театральну площу.

"В цей же день Москвич М.Ю., повернувшись на Театральну площу, перебуваючи на сцені в ході проведення мирного мітингу, на якому було близько 1000 чоловік, публічно заявила, що один із зазначених портретів вони повинні спалити, інший - повісити на дерево, а третій - віддати людям на мітингу, щоб вони зробили з ним все, що захочуть. Після цього Москвич особисто пошкодила один з портретів з зображенням Януковича, зробивши в ньому отвори біля шиї, і в ці отвори простягнула мотузку у вигляді петлі, який передала невстановленим особам. Вони прикріпили портрет на гілках ялинки", - говориться в повідомленні про підозру.

У зв'язку з цим Москвич підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, в середу, 11 грудня активістці луцького Євромайдану Майї Москвич вручили підозру про вчинення хуліганських дій.

Зараз ви читаєте новину «Луцькій активістці Євромайдану за повішення портретів Януковича загрожує 4 роки в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути