Ексклюзиви
неділя, 13 вересня 2020 16:49

"Слузі народу" несли хабар за законопроєкт - ЗМІ

"Слузі народу" несли хабар за законопроєкт - ЗМІ
Олександр Юрченко обирався по округу. Фото: @sluganarodu.yurchenko.211

Національне антикорупційне бюро викрило на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга народу", проте він не затриманий. Про це із посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомляє "Українська правда"

Вранці 13 вересня виключений з фракції СН нардеп Гео Лерос заявив у Facebook, що 2 дні тому НАБУ затримало помічника Юрченка через хабар.

За даними журналістів, помічнику оголосили підозру, проте наразі він не затриманий.

Юрченко є головою підкомітету ВР з питань поводження з побутовими відходами Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

"(Помічник депутата) взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались нардепу Юрченку за законопроєкт, пов'язаний з побутовими відходами. НАБУ "вело" нардепа не один місяць, назбирало достатньо доказів, але Венедіктова (генпрокурорка - Gazeta.ua) не здає свого нардепа та блокує по ньому санкцію.

Зеленському стало відомо про це в той же день, але в його команді хабарників ловити не можна, тому він зараз робить все можливе, щоб "порішати" цю справу і, як завжди, в його офісі працює "режим тиші" щодо корупції", - цитують джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова призначила своїм заступником юриста Медведчука

Журналісти звернулась по коментар до Офісу генерального прокурора. Там надали таку відповідь: "Інформація провокаційного характеру, Офіс генерального прокурора не отримував матеріал. Повідомлення про підозру народним депутатам України готує Генеральний прокурор, а не НАБУ".

Олександр Юрченко обирався до парламенту по 211 округу (Голосіївський район міста Києва) від партії "Слуга народу".

У 8 скликанні Верховної Ради був помічником-консультантом депутатів Тараса Батенка, Андрія Денисенка (з 2015 року), що представляли "Укроп" та Олени Сотник (у 2014 році) від "Самопоміч".

Директор НАБУ Артем Ситник не збирається йти у відставку.

У травні група народних депутатів, серед яких Олександр Дубінський, Максим Бужанський, Віктор Медведчук, Ілля Кива, Данило Гетманцев звернулася до Конституційного суду з поданням про неконституційність призначення Ситника на посаду директора НАБУ. 28 серпня КС визнав неконституційним такий указ.

Зараз ви читаєте новину «"Слузі народу" несли хабар за законопроєкт - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути