Ексклюзиви
субота, 05 червня 2021 13:38

"Служити хотів, але прислуговувати не буду" - Сергія Кривоноса звільнили із ЗСУ

"Служити хотів, але прислуговувати не буду" - Сергія Кривоноса звільнили із ЗСУ
Сергія Кривоноса звільнили із ЗСУ, бо немає посад. Фото: Facebook/Сергій Кривонос

Колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони генерал-майора Сергія Кривоноса звільнили з лав Збройних сил України.

"Звільнений без рапорта. Служити державі хотів, але прислуговуватись не буду та не вмію. Тому і звільнили", - повідомив Кривонос у Facebook.

Звільнення чоловіка пояснили відсутністю посад.

"Кажуть, немає посад. Хоча їх достатньо. Розумію, команда з Офісу Президента. Моє звільнення - це початок нового етапу боротьби з реаліями того безладу, який існує в арміі і державі. Наразі мене вже нічого не стримує, з урахуванням того, що супротивники застосовували нечесні і брудні прийоми. На війні дозволені всі прийоми", - написав герел-майор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багато офіцерів у відставці пам'ятають про присягу і кажуть "будемо захищати" - волонтер

Кривонос служив в ЗСУ понад 32 роки.

"Десятки місць служби, а ще більше місць проживання. Гуртожитки, чужі наймані квартири. Служба була цікавою та нелегкою. У більшості, слава Богу, на полігонах, лісах, горах, степах. Не на плацу. Сотні навчань, тисячі стрільб, сотні польових виходів. Найкраща служба була на війні, бо саме там був жорсткий іспит, моєі спроможності захищати свою Батьківщину".

29 грудня президент Володимир Зеленський звільнив генерал-майора Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Його направили у розпорядження Міністерства оборони.

В Офісі президента звільнення Кривоноса з посади заступника секретаря РНБО пояснили тим, що генерал-майора не цікавила "командна робота", але "подобалися політичні суперечки".

Зараз ви читаєте новину «"Служити хотів, але прислуговувати не буду" - Сергія Кривоноса звільнили із ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути