четвер, 03 вересня 2020 10:07

"Слугу" хочуть зробити керівником САП

"Слугу" хочуть зробити керівником САП
Костін йшов 108 у списку партії "Слуга народу". Фото: Facebook-сторінка Костіна.

Народного депутата від "Слуги народу" Андрія Костіна влада хоче зробити керівником Спеціалізованої прокуратури. Про це журналістам у четвер повідомив нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко.

"Сьогодні питання (на порядку денному. - Gazeta.ua) конкурсної комісії у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Вже є лист наших західних партнерів, вони занепокоєні. Тому що формується комісія без відповідного досвіду. Для того, щоб за моїми даними, протягнути депутата від "Слуги народу" Андрія Костіна на посаду керівника САП", - розповів Гончаренко.

"Ще хто буде входити (у комісію. - Gazeta.ua), ми не знаємо. Рішення не прийняте. А в проєкті різні люди - викладачі університетів, враховуючи приватні. Проблема в чому? Що ці люди не мають досвіду антикорупційної діяльності.

Ми вже бачили, як викладачка Венедіктова стала генпрокурором. Бачимо, що виходить і каже: це людина має довести свою невинуватість, а не навпаки", - сказав нардеп.

Також Гончаренко повідомив у Telegram, що розглядається варіант заміни Венедіктової на посаді генпрокурора колишнім головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Холодницького пов'язали зі справою Привату і Єрмаком

Тим часом голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін про сьогоднішнє голосування у Верховній Раді за 7 членів комісії з обрання нового керівника САП сказав:

"Сьогодні аваківські депутати разом з "ексрегіоналами" та Коломойським запустять початок офіційних проблем нашому безвізу з ЄС. Запропоновані Монастирським і Кивою люди не відповідають вимогам закону. Більшість не мають жодного досвіду протидії корупції, не кажучи вже про бездоганну ділову репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет".

21 серпня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький написав заяву про звільнення. Він пропрацював на посаді понад 4 роки.

У листопаді завершується 5-річний термін, на який призначали керівника САП.

Комісія з відбору нового керівника складається з 11 осіб: 4 представників Ради прокурорів і 7 делегованих Верховною Радою.

Зараз ви читаєте новину «"Слугу" хочуть зробити керівником САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути