понеділок, 12 липня 2021 12:04

"Слуги" заявили про "шулерство" в Раді

"Слуги" заявили про "шулерство" в Раді
Корнієнко заявив про "просування" у судовій реформі. Фото: Сергій Старостенко

У Верховній Раді займаються "шулерством", щоб затягувати закони. Про це сказав голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на Погоджувальній раді у понеділок.

Корнієнко сказав про останній пленарний тиждень.

"Можна підводити підсумки сесії. Ми це зробимо. Більшість тих реформ, які ми планували завершити або просунути протягом п'ятої сесії, ми досить непогано просунули.

Це в першу чергу земельна реформа. Інфраструктура для запуску земельної реформи майже повністю створена. Лишилося питання фінансового забезпечення фермерів. Сподіваюся на добру волю колег, які дозволять нам у вересні оперативно проголосувати цей законопроєкт. Там теж багато правок. Це що стосується участі в фонді гарантування відсотків та кредитів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думайте, що робите" - Разумков попередив депутатів перед відпустками

Також Корнієнко заявив про "просування" у судовій реформі.

"Сподіваюся, на цьому тижні закінчимо базовий пакет з реформування Вищої ради правосуддя. Далі цей процес запуститься повноцінно. Нам потрібно впоратись, щоб 3711, Вища кваліфікаційна комісія все таки була підписана. Так само були підписані і вступили в дію Вища рада правосуддя.

Тому вкотре звертаємося до колег з проханням не використовувати шулерські методи типу постанов про блокування законопроєктів. Які вже перетворилася просто на інструмент політичного тиску, а не на інструмент регламенту. Люди не розуміють, про що це, але закони затримуються на два, три, чотири тижні", - сказав депутат.

Торік виключений із фракції "Слуга народу" нардеп Антон Поляков, позафракційна Оксана Савчук (з ВО "Свобода") і депутати з "Батьківщини", зокрема Юлія Тимошенко, реєстрували постанови про скасування рішення Верховної Ради щодо закону про ринок землі.

А ОПЗЖ подавали 3632 поправок до закону.

З 1 липня в Україні запрацював ринок сільськогосподарської землі. Відтепер можна вільно купувати і продавати земельні ділянки. Мораторій діяв із 2001 року.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" заявили про "шулерство" в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути