понеділок, 12 липня 2021 11:18

"Думайте, що робите" - Разумков попередив депутатів перед відпустками

"Думайте, що робите" - Разумков попередив депутатів перед відпустками
Кримінальна відповідальність є підставою для того, щоб депутат втратив свій мандат, сказав Разумков. Фото: Андрій Нестеренко, rada.gov.ua

Після скандалу з ДТП за участю народного депутата Олександра Юрченка парламенту треба подумати, як очищатись. Про це сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков на Погоджувальній раді в понеділок.

"Хотів би зосередити увагу на діях деяких наших колег. Минулого тижня ми побачили черговий скандал з народним депутатом. Керування в нетверезому стані автомобілем, скоєння ДТП.

Ви знаєте, закон повинен бути один для всіх. Мені шкода, що сьогодні в українському законодавстві немає норми, яка б дійсно могла б очищати Верховну Раду від таких вчинків і дій таких колег", - заявив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У партії Зеленського звернулися до скандального нардепа Юрченка, який від них балотувався

"Нам треба попрацювати в цьому плані та, можливо, внести відповідні зміни.

Паралельно з цим всім нагадую, що кримінальна відповідальність і рішення суду щодо кримінального вироку є підставою для того, щоб народний депутат втратив мандат. Це треба пам'ятати й не лише через мандат.

Будьмо відверті, нас обирали люди, давайте так, щоб нам не соромно було їм в очі дивитися. Ні на округах, ні на відпочинку.

Звертаюсь до всіх колег, у нас наближається робота в регіонах і відпустки. Нехай кожен спочатку думає, що він робить. Щоб потім не червоніла вся Верховна Рада і влада загалом. Тому що ми всі тут влада. Ще раз вам повторюю про це", - сказав Разумков.

Народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк повідомив у Telegram про останній пленарний тиждень. Далі, за його словами, будуть позачергові засідання парламенту 23 серпня щодо "Кримської платформи" і на День Незалежності.

8 липня Юрченко на Ford Mustang заднім ходом виїжджав із паркінгу готелю у Львові та в'їхав у Volkswagen Jetta, потім напав на водія, з повідомлення ЗМІ.

Нардеп Гео Лерос опублікував фото протоколу про адміністративне правопорушення і висновку медогляду про наркотичне сп'яніння.

Торік у вересні НАБУ повідомило про хабарництво нардепа. Вищий антикорупційний суд узяв Юрченка під варту з альтернативою внесення застави в понад 3 млн грн. Потім він вийшов під заставу.

Олександр Юрченко балотувався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" на округу в Голосіївському районі Києва.

Зараз ви читаєте новину «"Думайте, що робите" - Разумков попередив депутатів перед відпустками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути