четвер, 30 січня 2020 11:08

Який законопроєкт найбільше засипала правками фракція кума Путіна

За 5 місяців роботи Верховної Ради 9-го скликання назбиралося 27 992 поправки до 125 законопроєктів від 370 нардепів.

Зокрема, правки подавали 213 членів фракції "Слуга народу". Із загальної кількості поправок 7848 прийнято повністю, 1229 – частково, ще 17 тис. 587 відхилили, повідомляють у русі "Чесно".

Найчастіше схвалюють поправки від СН, найрідше – від "Опозиційної платформи – За життя".

Найбільше поправок надійшло до законопроєкту про земельну реформу, здебільшого від нардепів ОПЗЖ (3632). Зокрема від нардепа Олександра Колтуновича.

 

До другого читання законопроєкту про ринок землі подали 5106 поправок, з яких прийнято на цей момент 24 (0,6% від загальної кількості) від нардепів-"слуг" з аграрного комітету.

Серед профільних комітетів перше місце за сумою поданих поправок посідає фінансовий комітет із 6712 пропозиціями до 21 законопроєкту.

На другому місці за кількістю поправок – уже проголосований у другому читанні законопроєкт "Про повну загальну середню освіту": 2713 від 23 нардепів. Із них 783 врахували повністю, 171 – частково, 528 – редакційно.

На третьому – вже підписаний президентом урядовий закон "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення". Усього подали 2432 поправки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нардепів-прогульників позабирали зарплати на 3 млн грн

Також є депутати, які не входять до фракції монобільшості, але їхні поправки враховували на 100%.

Найбільше виділяється волинський мажоритарник Степан Івахів з групи "За майбутнє", який подав 20 поправок – усі вони були прийняті.

Івахів подавав поправки, котрі стосувалися вирубки лісів, разом із нардепом від "Слуги народу" Олегом Бондаренком. За інформацією екологів, поправки лише спростили вирубку, а не скасували, пишуть у "Чесно".

На другому місці – списочник ОПЗЖ Григорій Суркіс, чиї всі 6 поправок врахували. Також до цієї когорти нардепів належать Олесь Довгий, Ігор Молоток. Отримали схвалення одиничні поправки Володимира Арешонкова, Віталія Борта й Сергія Дунаєва.

Раніше фактчекінговий проєкт VoxCheck назвав народних депутатів, які брешуть більше за всіх.

Зараз ви читаєте новину «Який законопроєкт найбільше засипала правками фракція кума Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути